Foto: adsys
Recept mam povodne od starkej a postupne som si ho dochutila podla seba. A este nikdy ma nesklamal. Fotku k receptu dodala užívateľka klaura. Ďakujem Zobraziť celý popisRecept mam povodne od starkej a postupne som si ho dochutila podla seba. A este nikdy ma nesklamal. Fotku k receptu dodala užívateľka klaura. Ďakujem :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vandlíku vyšľaháme vajcia s cukrom na penu.
- 2
Pridáme olej a vodu a opatrne šľaháme (zmes je taká riedka, že s obľubou fŕka všade naokolo).
- 3
Po vyšľahaní vmiešame do zmesi múku a kypriaci prášok a miešame, kým zmes nieje pekne hladká bez hrudiek múky.
- 4
Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Do prvej nastrúhame kôru z jedného citróna, do druhej vmiešame kakao (množstvo je individuálne, väčšinou pridávam, až kým nedosiahnem peknú tmavohnedú farbu).
- 5
Do vymastenej a múkou vysypanej kovovej alebo vymytej silikónovej formy nalejeme najskôr redšiu, citrónovú polovicu a po nej hustejšiu kakaovú. Aby bola bábovka pekne vzorovaná, môžme cesto vo forme trochu premiešať. Ak chceme nechať polovice pekne oddelené, nemiešame.
- 6
Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 40 - 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som namiesto vody vytlačila šťavu z toho oškrabaného citrónu a doliala vodou do 1 dl ... voňal celý dom :)
"kdo to vi, odpovi, odpovi mi na otazku,co je ..."(piesen od Slitra a Suchého)
chorvatka: mrzi ma, ze si nenasla, co si hladala, mozem sa na recept, o akom pises, spytat znamych