Fučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju, keď príde naša dcéra na návštevu na dlhšie a Zobraziť celý popisFučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju, keď príde naša dcéra na návštevu na dlhšie a vieme sa jej najesť tak, že potom fučíme ako fučka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
podľa potreby |
|
1 kávová lyžica |
|
1-3 ks |
|
5-7 lyžíc |
|
2-3 hrste nakrájanej |
|
na posypanie zelená |
|
1,5 l |
|
1-1,5 dc |
|
Postup
-
1
Do posolenej vody si dáme variť olúpané zemiaky a varíme až do rozvarenia. Potom pridáme mlieko a po zovretí popučíme vo vode v ktorej sme ich varili. (možno ich miešať pomocou elektrickým ponorným miešačom).
- 2
Pomaly a za stáleho miešania pridávame hladkú múku. Až je fučka v správnej konzistencii , necháme zovrieť a odstavíme, (nesmie byť riedka ale ani tuhá). Nadávkujeme na taniere.
- 3
Slaninku nakrájame na kocky a upečieme na masti (oleji). Po upečení vyberieme a dáme na fučku, ktorú máme naporciovanú na tanieroch
- 4
Do výpeku si prilejeme masť ak je málo a do tej horúcej masti vysypeme nakrájanú cibuľku, ktorú si pred tým poprášime hladkou múkou (obalíme ju v nej je chrumkavejšia). Cibuľka zružovie, odstavíme z ohňa (ona sa ešte dopečie v tej teplej masti) a nalejeme na pripravenú fučku. Posypeme zelenou, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou (nemusí byť). Podávame s kyslím (sladkým, acidofilným) mliekom.
- 5
Doporučujem si slaninku a cibuľku pripraviť včas ako fučku rozotrieme na taniere!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu