Foto: ancicka
Jemňunké ,chutné a zdravé.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Najsamprv si namočíme hrozienka a 200 g vločky,aby nabutnali.100g si odložíme nabok.
-
2
Ovocie pokrájame na drobno,
-
3
Vajcia ,cukor a maslo vymiešame, pridáme múku zmiešanú s pr. do pečiva,vločky a hrozienka,ale bez rum, rum zlejeme.Tento rum môžme použiť do pečenia na iný koláčik.To všetko postupne zamiešame .Urobí sa nám lepkáva hmota.
-
4
Nakoniec ešte pridáme suché vločky,ktoré sme si odložili nabok a zamiešame ich do hmoty. To odložíme na pár hodín/2 hod/ do chladničky ,aby hmota stuhla .Ked postoja aj dlhšie nič sa nestane.
-
5
Potom na plech vyložený papierom ,ukladáme malé kôpky s lyžicou a trocha ich zatlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
-
6
Hotové ešte jemne ozdobíme čokoládou.
-
7
Dobrú chuť.
Ja ich robím rada,lebo sú mäkke a nestvrdnú.
tam píše: najprv sú mäkké, potom stvrdnú, ale potom znovu zmäknú...
A tieto sú mäkké, to je dobre.
@marianne69 ,isto budeš spokojná.