Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. decembra 2023
Tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: tejaja

Tvaroh je veľmi vďačnou surovinou na koláče. A ak sa s ním trocha vyhráme, koláč bude aj pekne vyzerať.

1 plech (32x40 cm)
porcia
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
6 ks
100 g
100 g
2 bal.
500 g
500 ml
2 bal.




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na studenou vodou opláchnutý plech.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko, žĺtky, tvaroh, kryštálový cukor, Zlaté klasy a vanilkový cukor dáme do misky a vyšľaháme.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hmotu nalejeme na lístkové cesto.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút, len kým hmota je pevná (upečieme asi na 80 %). Kontrolujeme jemným zatrasením pekáča, keď hmota nie je tekutá, je to ok.

  5. 5

    Medzitým vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do pevného snehu.

  6. 6

    Sneh navrstvíme na koláč.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vidličkou alebo zdobítkom na torty urobíme na snehu vlnky. Koláč vrátime do rúry a dopečieme dozlata.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krájame až po dôkladnom vychladnutí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia