Paradajková kapusta

m0nika - fotkam0nika, 3. novembra 2010
Paradajková kapusta
Foto: m0nika
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo párky




Postup

  1. 1

    Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

  2. 2

    Dusíme takmer do mäkka.

  3. 3

    Pridáme podľa chuti ocot a cukor, paradajkový pretlak a dodusíme.

  4. 4

    Ak je kapusta veľmi riedka zaprášime hladkou múkou, pod pokrievkou necháme spariť, premiešame a hotovo. Najlepšia je trochu preležaná...

  5. 5

    My robievame s opečenými špekáčikmi alebo párkami a s chlebíkom. Dobrú chuť! Pozn. redakcie: bez špekáčikov ide o vegetariánske jedlo :-)

Diskusia k receptu

marianne69
Tomu receptiku som sa 2x prizrela,ci to nahodou moja mama nedala,robi navlas rovnaku bez spekacikov:-))))
evanaaa
Aj ja tak robievam, a najlepšie mi k tomu chutí hovädzie na šťave. Alebo len tak, ale robím trošku viac šťavy do tej kapusty.
zdezda
mňaaaaam, robila si ju už aj z červenej kapusty?(bielu som už všetku natlačila do suda)
m0nika
zdezda, z červenej kapusty som ju ešte nerobila, ale myslím si, že sa tým nič nepokazí... keď vyskúsaš daj vedieť ako to dopadlo :-)
hanee
ostala mi kapusta, idem to vyskusat, nejedla som to asi 25 rokov a pritom ako decko som toto jedlo milovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia