Orechové ravioli fotorecept

tothka - bez fotkytothka, 30. novembra 2011
Orechové ravioli (fotorecept)
Foto: tothka

Priznám sa, že aj mňa pomaly prepadá predvianočný ošiaľ a hľadala som recept na niečo suchšie, ale pritom zaujímavé a dobré a tak som si spomenula na koláčiky - ravioli, ktoré sme si doma premenovali na gombíky. Že prečo gombíky? nuž pozrite, upečte a uvidíte

40 ks
porcií
120 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
1/2 káv. lyžice
250 g , alebo margarín
150 g
1 ks
2 ks
10 kvapiek
štipka
200 g hustý na plnku
1 ks na potretie cesta
1 káv. lyžička
100 g
2 lyžičky
trochu do plnky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajce trochu našľaháme vidličkou a pridáme mandľovú arómu, maslo pokrájame na kúsky a spolu s cukrom došľaháme všetko do peny.

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šľahací nástavec vymeníme za nástavec na miesenie a pridáme múku s rozmiešaným práškom do pečiva, citronovou kôrou, vanilkou a štipkou soli vypracujem hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva bochníky a odložíme do chladu na 1 hodinu.

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prvý bochník rozvaľkáme na rozmer asi 40 x 35 cm a formičkou s asi 6,5 cm priemerom vykrajujeme kolieska tak, aby sme mali čo najmenej odrezkov a uložíme na plech s fóliou, alebo papierom na pečenie. Do prostriedku každého kruhu dáme 1 kávovú lyžičku orechovej plnky Na obmenu môžeme použiť aj lekvár, alebo makovú plnku.

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyvaľkáme si druhý bochník a vykrojíme rovnaký počet koliesok. Do každého kruhu narežeme v strede krížik. Pozor, neprerezať celé koliesko. Oddelíme si bielok od žĺtka a okraje lekvárových koliesok potrieme bielkom, potom na ne pokladieme prerezané kolieska. Malým pohárikom, alebo tupou stranou vykrajovačky o priemere 4,5 cm pritlačíme horné koliesko na spodné, povrch potrieme žltkom, do ktorého sme rozšľahali 1 káv.lyž.mlieka

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyšné cesto znova spolu zmiesime a dáme do chladničky stuhnúť a pokračujeme pokým nespotrebujeme všetko cesto.

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-20 min. Orechová plnka síce nevytečie, ale ak ste použili lekvár a z gombíkov trošku pri pečení vytečie , nech vás to netrápi, je to prirodzené. Vychladené v dobre uzavretej nádobe vydržia asi 2-3 týždne, čo je pravda iba v prípade, že sa do nich nikto nepustí a nezlikviduje ich hneď, najneskôr na druhý deň, keď trošku zmäknú

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Orechovú plnku si pripravíme tak, že v troche mlieka zmiešame cukor a horúcim mliekom zalejeme orechy. Ja som do orechov ešte pridala trošku mletého badiánu, ale nemusí byť.

    Orechové ravioli (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tiež niečo nové a veľmi pekné,ukladam do KK...