Vyprážané kuracie stehná v snehovej perinke

izabella929 - fotkaizabella929, 22. januára 2012

Jednoduché jedlo, ktoré má príjemnú chuť..

40 minút
príprava
5+10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks celé
3 dl
4-5 lyžice
 podľa potreby
štipka
  a bravč. masť na vyprážanie
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kocky a dala uvariť v osolenej vode..Kým sa zemiaky varili, pripravila som si vajíčka na obalovanie mäska..oddelila so žltka od bielkov...žltka som zmiešala s mliekom, múkou,soľou a korením na husté cestíčko...bielka som vyšlahala na tvrdú hmotu a opatrne som ich primiešla k žltkovej hmote...mäsko som najprv obalila v múke a potom omočila v snehovej mase a pomaly vyprážala v oleji..vypražené mäsom som uložila do jenskej misy a ešte som ich 10 min zapiekla v trúbe na 180 st.

  2. 2

    Zemiaky som zcedila, pridala trošku teplého mlieka a urobila som kašu..Vyprážané stehienka som podávala so zemiakovou kašou a uhorkou..

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: