Vyprážané kuracie stehná v snehovej perinke
Foto: izabella929
Jednoduché jedlo, ktoré má príjemnú chuť..
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kocky a dala uvariť v osolenej vode..Kým sa zemiaky varili, pripravila som si vajíčka na obalovanie mäska..oddelila so žltka od bielkov...žltka som zmiešala s mliekom, múkou,soľou a korením na husté cestíčko...bielka som vyšlahala na tvrdú hmotu a opatrne som ich primiešla k žltkovej hmote...mäsko som najprv obalila v múke a potom omočila v snehovej mase a pomaly vyprážala v oleji..vypražené mäsom som uložila do jenskej misy a ešte som ich 10 min zapiekla v trúbe na 180 st.
- 2
Zemiaky som zcedila, pridala trošku teplého mlieka a urobila som kašu..Vyprážané stehienka som podávala so zemiakovou kašou a uhorkou..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu