Vyprážané kuracie stehná v snehovej perinke

izabella929 - fotkaizabella929, 22. januára 2012

Jednoduché jedlo, ktoré má príjemnú chuť..

40 minút
príprava
5+10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks celé
3 dl
4-5 lyžice
 podľa potreby
štipka
  a bravč. masť na vyprážanie
4 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kocky a dala uvariť v osolenej vode..Kým sa zemiaky varili, pripravila som si vajíčka na obalovanie mäska..oddelila so žltka od bielkov...žltka som zmiešala s mliekom, múkou,soľou a korením na husté cestíčko...bielka som vyšlahala na tvrdú hmotu a opatrne som ich primiešla k žltkovej hmote...mäsko som najprv obalila v múke a potom omočila v snehovej mase a pomaly vyprážala v oleji..vypražené mäsom som uložila do jenskej misy a ešte som ich 10 min zapiekla v trúbe na 180 st.

  2. 2

    Zemiaky som zcedila, pridala trošku teplého mlieka a urobila som kašu..Vyprážané stehienka som podávala so zemiakovou kašou a uhorkou..

Diskusia k receptu

fialka49
Máš pravdu, je to páperová perinka ako od starej mamy. Poznám, robievam.
elisticka
mnam uz by som si dala ..vyskusam urobit kupila som krasne kuriatka...
sneica
toto jedlo je skratka super...Izabelka si nam narobila chutky...:) lubim aj sterilizovanu cibulku mnaaam....100 bodov....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia