
Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)

Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...

Bezlepkový ríbezľový koláč
Máte doma Novalim bezlepkový muffin, ale na muffiny práve nemáte chuť? Nebojte sa trochu zaexperimentovať si,...

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

Kakaový pníček s čučoriedkami
Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme cukor. Zľahka pridáme šesť žĺtkov a opatrne...

Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.

Perníková buchta s čokoládovou šľahačkou
Za sychravého počasia, a hoci v horúcom letnom období, poteší zimná vôňa perníkového korenia tak...

Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Tofu s hríbami
Tento recept je v našej rodine veľmi obľúbený, vrelo odporúčam. Je jednoduchy, nenáročný na...

Bezlepkový ovocný tunel
Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka vyšľaháme c cukrom do peny, postupne prilejeme mlieko a rum,...

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....

Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé)
Jedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé,...

Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

Grilovaná pražma s citrusovou plnkou
Pražmy očistíme, osušíme a z oboch strán narežeme, aby sa rýchlejšie prepiekla.

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Orechové venčeky
Rastlinný tuk a cukor vyšľaháme do peny, primiešame žĺtky, vanilkovú arómu, soľ, múku a vypracujeme cesto.

Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú...

Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

Lievanec s chrenovým krémom
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone...

Majonéza ako z obchodu
Je výborna a ak ju spravne dochutíte je vyborna ba dokonca lepšia ako z obchodu