Orechová tortička
Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 17. apríla 2014
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 17. apríla 2014
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku, roztopené maslo, cukor, pomleté orechy, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru. Vznikne jemne tuhé cesto.- 2
Pridáme sneh z piatich bielkov. Uložíme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.- 3
Žĺtková poleva: Kým sa koláč pečie, vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Po upečení cesta potrieme tortičku žĺtkovou hmotou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu