Orechová tortička

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 17. apríla 2014
Orechová tortička
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
5 ks
250 g
120 g
1 bal.
z 1 ks citróna
Žĺtková poleva:
5 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Zmiešame múku, roztopené maslo, cukor, pomleté orechy, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru. Vznikne jemne tuhé cesto.

  2. 2


    Pridáme sneh z piatich bielkov. Uložíme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.

  3. 3


    Žĺtková poleva: Kým sa koláč pečie, vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Po upečení cesta potrieme tortičku žĺtkovou hmotou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: