Foto: pe3ka
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia.
- 2
Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.
- 3
Časť hmoty odoberieme a primiešame kakao. Polovicu hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy (lepšie je dať papier na pečenie, bez neho sa mi to už dvakrát prilepilo) .
- 4
Pridáme kakaovú časť a nakoniec zvyšok bielej hmoty. Zahladíme povrch a pri teplote 160-180 stupňov pečieme 45 min.
- 5
Po upečení a vychladnutí polejeme polevou (čokoláda rozpustená v smotane) a vhodne dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu