Trený chlebíček

pe3ka - fotkape3ka, 9. júla 2014
Trený chlebíček
Foto: pe3ka
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
4 ks
125 g
125 g
1/2 bal.
20 g
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia.

  2. 2

    Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.

  3. 3

    Časť hmoty odoberieme a primiešame kakao. Polovicu hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy (lepšie je dať papier na pečenie, bez neho sa mi to už dvakrát prilepilo) .

  4. 4

    Pridáme kakaovú časť a nakoniec zvyšok bielej hmoty. Zahladíme povrch a pri teplote 160-180 stupňov pečieme 45 min.

  5. 5

    Po upečení a vychladnutí polejeme polevou (čokoláda rozpustená v smotane) a vhodne dozdobíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Letné recepty, Múčne jedlá, Desiata, Dezerty, Koláče, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Ďalšie recepty: