Ak máte pri bezmliečnej diéte chuť na tvarohový koláčik, tak sa tu zastavte. Lahodný, šťavnatý koláč s rastlinným tvarohom bez mliečnych zložiek, ktorý si Zobraziť celý popisAk máte pri bezmliečnej diéte chuť na tvarohový koláčik, tak sa tu zastavte. Lahodný, šťavnatý koláč s rastlinným tvarohom bez mliečnych zložiek, ktorý si môžete dopriať pri alergii na bielkoviny kravského mlieka, ale aj laktózovej intolerancii. Samozrejme je možné ho pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. Guľôčky v koláči nie je celkom vidno, je to spôsobené tým, že som ho piekla keď bolo horúco a cesto rýchlo menilo tvar. Ale na chuti mu to neubralo, bol vynikajúci.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kakaové cesto na guľky: | |
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 130 ml |
|
| 0,5 ks |
|
| 2 ks |
|
| Svetlé tvarohové cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 130 ml |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny na kakaové cesto dobre zmiešame a cesto si dáme do chladničky.
- 2
Potom si pripravíme biele cesto. Žĺtky rozšľaháme s cukrom múčka, pridáme olej, tvaroh a Zlatý klas. V šľahači si pripravíme sneh zo 4 bielkov, zašľaháme do neho aj 1 vanilkový cukor a zľahka ho vmiešame do svetlého cesta.
- 3
Z tmavého cesta si vyformujeme guličky a pokladieme ich na plech. Svetlé tvarohové cesto nalejeme na guličky a pečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu