Foto: fi0na
Dnes som si konečne kúpila škrabku na špargľu a samozrejme musela som ju hneď otestovať :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu si očistíme (škrabkou:-)), spodné tvrdšie konce odrežeme a nakrájame na cca 4 cm kúsky. Zemiaky a mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu nakrájame na kúsky.
- 2
V hrnci opražíme cibuľku na masle a pridáme nastrúhanú mrkvu so zemiakmi. Keď pustí mrkva šťavu, pridáme do hrnca špargľu a zalejeme vodou po vrch špargle. Nedávajte vody veľa, pretože chceme dosiahnuť hustejšiu konzistenciu. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút od momentu keď zovrie voda.
- 3
Keď je špargľa mäkká polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Hrniec vrátime naspäť na sporák a na miernom plameni polievku dochutíme muškátovým orieškom a smotanou s rozhabarkovanou múkou. Ak sa vám náhodou urobia hrudky, prežeňte polievku ešte mixérom ;-) Ja klasicky som šupla ešte 1 malú sušenú podrvenú chilli papričku.
- 4
Polievku som podávala so strateným vajíčkom, ktoré pripravíte nasledovne. Do pohára nalejte 1dcl octu a rozbite do neho vajíčko. Medzitým si dáme v širšom a plytkom hrnci zovrieť vodu. Keď sa začne variť lyžicou ju roztočíme a pohár s octom a vajíčkom do nej vylejeme. Ocot vajíčko pekne obalí a nerozletí sa. Varíme ho približne 3 - 4 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu