Špargľový krém s ukrytým vajíčkom

fi0na - fotkafi0na, 16. apríla 2014
Špargľový krém s ukrytým vajíčkom
Foto: fi0na

Dnes som si konečne kúpila škrabku na špargľu a samozrejme musela som ju hneď otestovať :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3 ks
1 ks
2 PL
podľa potreby
100 ml
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu si očistíme (škrabkou:-)), spodné tvrdšie konce odrežeme a nakrájame na cca 4 cm kúsky. Zemiaky a mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu nakrájame na kúsky.

  2. 2

    V hrnci opražíme cibuľku na masle a pridáme nastrúhanú mrkvu so zemiakmi. Keď pustí mrkva šťavu, pridáme do hrnca špargľu a zalejeme vodou po vrch špargle. Nedávajte vody veľa, pretože chceme dosiahnuť hustejšiu konzistenciu. Osolíme, okoreníme a varíme asi 15 minút od momentu keď zovrie voda.

  3. 3

    Keď je špargľa mäkká polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Hrniec vrátime naspäť na sporák a na miernom plameni polievku dochutíme muškátovým orieškom a smotanou s rozhabarkovanou múkou. Ak sa vám náhodou urobia hrudky, prežeňte polievku ešte mixérom ;-) Ja klasicky som šupla ešte 1 malú sušenú podrvenú chilli papričku.

  4. 4

    Polievku som podávala so strateným vajíčkom, ktoré pripravíte nasledovne. Do pohára nalejte 1dcl octu a rozbite do neho vajíčko. Medzitým si dáme v širšom a plytkom hrnci zovrieť vodu. Keď sa začne variť lyžicou ju roztočíme a pohár s octom a vajíčkom do nej vylejeme. Ocot vajíčko pekne obalí a nerozletí sa. Varíme ho približne 3 - 4 minúty.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Polievky

Diskusia k receptu