Pečené kurča bez kostí

motozuzika - fotkamotozuzika, 22. septembra 2011 13:57
Ďalšie recepty »

Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im raz upiekla kuriatko bez kostí a ešte z nich bola aj výborná polievka :-)

5-6
porcií
30-40 min
príprava
20-30 min
na 200 °C

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
0,5 dl
  podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kurča naporcujeme: odrežeme krídla (konce odkrojím do polievky), stehná, ktoré prekrojíme na horné a dolné, a prsia bez kostí. Na porciách necháme aj kožu. Stehná vykostíme. (Krídla dávam zvlášť do mrazáka a keď ich je 10ks, grilujeme ich naraz) Keďže prsia bývajú veľké, prekrojím ich na 2-3 rezne.

  2. 2

    Všetky kúsky kurčaťa osolím, okorením, posypem paprikou a kari korením.

  3. 3

    Na panvici alebo pekáči rozpálim olej a všetky rezníky orestujem narýchlo z obidvoch strán, aby boli šťavnaté.

  4. 4

    Mäso poukladáme do pekáča (ak sme restovali v ňom, tak netreba :-)), podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov C na 20-30 min.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist