Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im Zobraziť celý popisVarila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im raz upiekla kuriatko bez kostí a ešte z nich bola aj výborná polievka :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kurča naporcujeme: odrežeme krídla (konce odkrojím do polievky), stehná, ktoré prekrojíme na horné a dolné, a prsia bez kostí. Na porciách necháme aj kožu. Stehná vykostíme. (Krídla dávam zvlášť do mrazáka a keď ich je 10ks, grilujeme ich naraz) Keďže prsia bývajú veľké, prekrojím ich na 2-3 rezne.
- 2
Všetky kúsky kurčaťa osolím, okorením, posypem paprikou a kari korením.
- 3
Na panvici alebo pekáči rozpálim olej a všetky rezníky orestujem narýchlo z obidvoch strán, aby boli šťavnaté.
- 4
Mäso poukladáme do pekáča (ak sme restovali v ňom, tak netreba :-)), podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov C na 20-30 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu