
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.

Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.

Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...

Studená hovädzia polievka s rajčiakmi
Odmastený vývar z mäsa precedíme cez to najmenšie sitko a odložíme do chladu.

Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Šľahačkové srdce s čerešňovým želé
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie,...

Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.

Ajo blanco
Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce....

Mrkvová nátierka
Základ receptu je od priateľky a obmeny - to je často moja zábudlivosť. Najlepšia je samozrejme...

Z-Z polievka s jarnou cibuľkou
Z-Z ako zemiakovo-zelerová :) Rýchla, jednoduchá a chutná. Škoda, že mi lepšie nevyšla úvodná...

Lekvárové orechové kolieska
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme malé keksy a tie uložíme na suchý plech....

Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....

Alobalka
Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou oleja a necháme odležať do druhého dňa.

Vajíčka v lístkovom župane
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na...

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Brokolicovo- šunkové cestoviny
Je to veľmi jednoduchý recept rýchly a veľmi chutný, taká ľahká večera :)

Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse

Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".

Šampioňóny plnené vínnou klobásou
Už dlouho jsem se na ně chystala a ikdyž vím, že na Slovensku vinnou klobásu...

Domáce medovníky
Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom,...

Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...

Cícerová s koriandrovým pestom
Cícer je veľmi vďačná surovina a dá sa z neho za krátky čas vykúzliť chutná polievka...

Kapusta od anyuky
Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny...

Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...

Kelovica po mojom
Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....

Penne s rukolou v olivovej omáčke
Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Medzitým si šalotku a cesnak nasekáme, osmažíme na...

Hrianky s drobkovou nátierkou
Uvarené mäso pomelieme spolu a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme maslo, rozotretý tavený...

Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....

Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...