
Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

Filety z tresky s mozarellou
Pripravíme filety , posypeme korením na ryby a na panvicu dáme maslo a naň potom dáme filety...

Zlepované gaštanky
Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k...

Ťahaná maková štrúdľa s hrozienkami a višňami
Ťahanú štrúdľu robievali obe moje staré mamy a mamina ju piekla na objednávku širokej rodine, pretože tá jej vždy chutila najviac....

Kukurica s makom od starkej Marky
Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...

Ananás v karameli
Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou..... chutil fantasticky.....

Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Ivkine ľanové rožky s čerstvou rukolou
Ešte začiatkom decembra som našla na webstránke @iva2111 báječný recept na tmavé rožky s ľanovými semiačkami...

Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

AVOCÁDO - BAKLAŽÁNOVÝ šalát
@jerica Máme v záhrade posadené baklažány tak si robievam šalátik s baklažánom samozrejme avokádo nesmie...

Köfte s prílohou
Jeden recept na "köfte" tu už je, ale kedže ten môj je celkom iný, tak ho sem...

Hustá zeleninová polievka - Potage
Rcp som preložil z obalu na koreňovú zeleninu. V podtitulku je odkaz na Brendu Langton, ...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Sedliacka polievka
Do hrnca dáme mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, a zalejeme ho vodou...

Vajíčka plnené tuniakom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovice. Žĺtky z...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Celozrnné pikantní tyčky
Velice podobnou tyčku jsem si nedávno koupila v Kauflandu, jeden kus stál 4 koruny. Domácí jsou...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Jahodovo-tvarohová dobrota
Zvýšili mi jahody, tak som vyrobila pre našich najmenších ešte tento zákusok.

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Fitness tofu halušky
Tofu najemno postrúhame, osolíme, pridáme vajce, lyžicu oleja a múku.

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Palacinkový nákyp s orechami podľa starej mamy (Palacinkový koch)
Kto by nemal rád palacinky? :) Od malých až po veľkých, nasladko, naslano, s...

Žihľavový bulgur
Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov, no najmä železa ;-)...