Pagáčiky bez prekladania fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 15. decembra 2011
Pagáčiky bez prekladania (fotorecept)
Foto: hubarka35

Sú fakt rýchle a výborné.

30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
1 ks
1 ks
Na kvások:
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások,palmarín roztopíme,do misy dáme múku a žltky.ja som pridala aj kmín.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesime cesto a necháme vykysnút.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozvalkáme na doske a potrieme škvarkami.....

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto zrolujeme ako na roládu.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozrežeme na dve časti.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú rozvalkáme a vykrajujeme pagáče.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    necháme ešte podkysnút a potrieme vajcom.Vyšli mi tri plechy.

    Pagáčiky bez prekladania (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

42 komentárov k receptu
@hubarka35 neuveríš ale už sú na stole hotové pagáčiky, cesto som mala zarobené,ale nedalo mi aby som nenakukla na PC tak som prišla na Tvoj recept , hore koment , povedala som si že to vyskúšam podľa Tvojho postupu,cesto som mala pripravené , to čo som pridala recept  varecha.pravda.sk/recepty/pagaciky-len-tak-k-vinecku-foto...
len postup ako závin som zvolila podľa Tvojho postupu v recepte,neľutujem , perfektné!!
@Hubarka35 ,ja mam v chladnicke domace oskvarky zo zabijacky, vyskusam. Vdaka za napad s rolovanim. Ja oskvarky meliem a tak ako pastu natieram na cesto. V mojom recepte mam miesto Palmarinu do cesta bravc. mast. Ukladam do KK.
..nádhera,vyskúšam aj ja no a recept si ukladám,výborný nápad urobiť si to ako roládu,nie je to také pracné ako prekladanie.Ďakujem za nápad...
robila som, sú fakt super, len sa po nich zaprášilo, aj ten postup je úplne jednoduchý, len nabudúce dám viac oškvarkov, mne sa 250g zdalo málo.....
piekla som tieto pagáčiky a sú fakt výborné, len by bolo vhodné doplniť množstvo droždia, mlieka a soli. Ja som kombinovala s iného receptu a vydarili sa :-)

Pridaj komentár k receptu: