Foto: zuzickaaa1
Pre nás jedna z TOP polievok:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odlomíme špičky špargle. Spodnú časť pomocou škrabky ošúpeme.
-
2
Ošúpanú špargľu nakrájame na kolieska. Zelenú časť z mladej cibulky nakrájame taktiež na malé kolieska.
-
3
Špičky špargle dáme zvlášť variť na cca 15min. Vývar nevylievame.
-
4
Zelenú "cibuľku" orestujeme na olivovom oleji. Môžeme použiť aj maslo.
-
5
Pridáme špargľu.
-
6
Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme korenie, soľ a muškátový orech.
-
7
Ak máme už špargľové špičky uvarené, tak vývar zlejeme do pripraveného hrnca. Zlejeme tak cca 500ml. Varíme cca 30min, kým nie je špargľa mäkká. Počas varenia pridáme do polievky pokrájané zemiaky.
-
8
Šparglové špičky dáme do misky s ľadovou vodou, aby si udržali svoj tvar.
-
9
Po uvarení pridáme do polievky smotanu a necháme prejsť varom. Na záver mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ak máme náhodou polievku riedku, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
-
10
Na záver si nakrájame rožky na malé kocky a na olivovom oleji ich orestujeme a vyrobíme si krutóny. Ak už máme krém na tanieri, do každého pridáme za malú lyžičku mascarpone ( nemusí byť), špičku špargle a môžeme podávať. Dobrú chuť.:)
Diskusia k receptu