Rýchle mini-pagáčiky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 3. januára 2013

Cesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne Zobraziť celý popisCesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne zložky.

50
porcií
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Okrem surovín na základné cesto ešte:
 za studena lisovaný
 práškové korenie od firmy Valdemar Grešík alebo
 od tej istej firmy




Postup

  1. 1

    Kým nám cesto kysne, zmiešame olej, solčanku a koreniny. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.

  2. 2

    Potrieme olejom s koreninami a 2x preložíme. Rozvaľkáme. Vykrajujeme kvietky, na ktoré urobíme mriežku a olejom s koreninami potrieme aj vrch. Nám vyšlo asi 50 ks.

  3. 3

    Necháme trochu podkysnúť a pečieme asi 10 - 15 min pri 190 C. (Ak máme dosť času, môžeme natieranie, prekladanie a rozvaľkanie opakovať niekoľkokrát ako u klasických pagáčov, no my sme ho teraz nemali...:)

    Rýchle mini-pagáčiky (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

rajnica
skúsim to, len neviem či to bude ono bez korenia firmy Valdemar Grešík
valeri
Veľmi sa mi páčia, ale prosím Ťa,čo je to "adžika"? Poprípade, čím ju možno nahradiť.
nonna
@valeri - adžika je super korenie zo Zakaukazskej oblasti, ja ho priam milujem a považujem medzi koreninovými zmesami za jedničku. Už len jeho vôňa privádza do extází v predstavách čistých horských kaukazských grúňov s kryštáľovo čistou vodou v potokoch a vodopádoch. Bola donedávna dostať jej výborná variácia v Hypernove od firmy Avokádo z Prahy, ale nejak všetky ich korenia zmizli. Ďalšiu verziu robí nejaká moravská malá firmička, lenže táto je slabšia a príšerne drahá. Čiže, môže mať nespočetné množstvo variácií, pripravuje sa aj vo forme pasty. Na gúgli si vieš vygúgliť. Hodí sa do všetkého, žiadne jedlo ňou nepokazíš. Naopak.
nonna
Vyzerá to vynikoš, ukladám do KK. Poznámky od nášho "starého" známeho Rajnicu si nevšímaj, možno dokonca až sebe robí reklamu, či niekomu jeho duši blízkemu nadháňa kšefty. Prudko premúdre komenty musí rozsievať všade ako badám aj v tomto roku.
veganvidya
dakujem za komentare :-). Nazov firmy uvadzam preto, lebo som pouzila konkretne tieto koreninove zmesi... Netrufam si povedat, kolko soli alebo chilli alebo cierneho korenia obsahuju tieto zmesi od inych vyrobcov, takze preto :-)
iva63
zaujímavý receptik, ukladám do kk-:)
valeri
ďakujem, pokúsim sa to zohnať a potom vyskúšam recept.
kuchticka
Zaujimavy recept - ale co je solcanka? Neviem, nepoznam.
Vdaka za odpoved.
evanaaa
@kuchticka , Solčanka je zmes sušenej zeleniny, podobná Podravke, Vegete, ale bez glutamanu a zdravšia, myslím, len čistá zelenina a soľ. Podobná je aj Zdravita, obe sú bežne dostať ( Billa, Kaufland...).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia