Foto: veganvidya
Cesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne Zobraziť celý popisCesto si pripravíme presne podľa tohto veľmi jednoduchého receptu: Voňavé špaldové pečivo (vegan). Uvedené koreniace zmesi neobsahujú žiadne škodlivé aditíva ani živočíšne zložky.
porcií
na 190 °C
Suroviny
Okrem surovín na základné cesto ešte: | |
za studena lisovaný |
|
|
|
práškové korenie od firmy Valdemar Grešík alebo |
|
od tej istej firmy |
|
Postup
-
1
Kým nám cesto kysne, zmiešame olej, solčanku a koreniny. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- 2
Potrieme olejom s koreninami a 2x preložíme. Rozvaľkáme. Vykrajujeme kvietky, na ktoré urobíme mriežku a olejom s koreninami potrieme aj vrch. Nám vyšlo asi 50 ks.
- 3
Necháme trochu podkysnúť a pečieme asi 10 - 15 min pri 190 C. (Ak máme dosť času, môžeme natieranie, prekladanie a rozvaľkanie opakovať niekoľkokrát ako u klasických pagáčov, no my sme ho teraz nemali...:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vdaka za odpoved.