Škoricový koláč
Škoricový koláč

Škoricový pletenec

skatulka - fotkaskatulka, 17. apríla 2019
Škoricový pletenec
Foto: skatulka

Aj na Veľkú noc musí byť doma niečo kysnuté. Najčastejšie sú to asi tvarohové koláče, ale čo tak vyskúšať niečo nové.

90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 bal.
2 dl
1/2 dl
50 g
Plnka:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.

  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom.

    Škoricový pletenec - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme, pozdĺžne prekrojíme a obidve časti spolu zapletieme.

    Škoricový pletenec - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do formy a necháme ešte minimálne pol hodinu vykysnúť.

    Škoricový pletenec - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 °C asi 30 až 40 minut.

    Škoricový pletenec - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí nezabudnite poriadne pocukrovať. :)

    Škoricový pletenec - obrázok 6

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: