Zdravé muffiny plné ovocia

daniellerose - fotkadaniellerose, 11. apríla 2014

Tieto muffiny sú veľmi chutné a osviežujúce. Môžete si ich upiecť na oslavy, pre návštevu alebo len tak na maškrtenie. Je to tiež skvelý Zobraziť celý popisTieto muffiny sú veľmi chutné a osviežujúce. Môžete si ich upiecť na oslavy, pre návštevu alebo len tak na maškrtenie. Je to tiež skvelý nápad na sladké raňajky. Recept som vymyslela ja. Snáď sa bude páčiť.. :)

18
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 ČL
4 ks menšie
2 ks (polky)
20 g
25 g
1 hrnček
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame si špaldovú múku a kypriaci prášok. Pridáme mäkké maslo, vajcia a 2 lyžice medu. V mixéry si rozmixujeme jablká (najlepšie sú opadané jablká) a 2 polovičky broskyňového kompótu. Vznikne nám kaša, ktorú pridáme do cesta. Čokoládu si nakrájame na malé kúsky a vysypeme do cesta spolu s hrnčekom čiernych ríbezlí (môžu byť maliny, čučoriedky, černice...) a poriadne premiešame.

    Zdravé muffiny plné ovocia - obrázok 1
  2. 2

    Formu na muffiny si opláchneme vodou, ak použijeme košíčky tak ich trošku potrieme olejom. Naplníme ich cestom (asi tak 1 a 1/2 PL) a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 20-25 min. Môžeme si ich pred pečením ozdobiť napr. mandľami.

    Zdravé muffiny plné ovocia - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení ich necháme trošku vychladnúť a vyklopíme ich z formy. Mne z cesta vyšlo asi 18 malých muffinov. Dobrú chuť! :)

    Zdravé muffiny plné ovocia - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
pre mna stvorene,neda sa nic vytknut, dobre si napiekla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia