Osviežujúca, vychladená torta. Kto zbožňuje tvaroh a čučoriedky určite si príde na svoje :)
porcií
príprava
na 18 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 4-5 PL |
|
| 2 KL |
|
| 4-5 PL |
|
| 3 PL |
|
| 4-5 PL |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| Želé: | |
| 400 ml |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a postupne pridávame vodu, olej, múku s PDP a vyšľaháme. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech a upečieme. U nás to je upečené asi za 10minút.
- 2
Plnka: suroviny vyšľaháme. Ak je málo sladké cukor pridáme. Cukor vždy dávam od oka a potom len skúšam ako sladké. Plnku natrieme na vychladnuté cesto. Čučoriedky scedíme a navrstvíme na plnku. Dáme stuhnúť.
- 3
Želé: z cukru, zlatého klasu, šťavy uvaríme husté želé a nalejeme na čučoriedky. Rozotrieme. Ak nemáme šťavu, môžeme použiť aj 100ml sirupu čučoriedkovej farby a 300ml vody. Komu ako chutí. Dáme stuhnúť a na druhý deň výborne vychladené papáme. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu