Cestoviny s bešamelovo-syrovou omáčkou

romiand - fotkaromiand, 6. februára 2016
Cestoviny s bešamelovo-syrovou omáčkou
Foto: romiand

Veľmi jednoduché rýchle a hlavne dobré jedlo.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
250 ml
80 g
2 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Rozpustíme maslo, pridáme 2 PL múky, trochu opražíme /cca 30 sek./. Za stáleho miešania pridáme smotanu na varenie, privedieme do varu. Prilejeme mlieko, rôzne druhy syrov a povaríme ešte cca 2 min. do úplného roztavenia syru. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a soľou.

  2. 2

    Podávame z uvarenou cestovinou.

Diskusia k receptu

helica
Veľmi rýchly, zdravý a jednoduchý obed, či večera. To sa mi páči.
1x alda
bubaya
Najlepšie je to s gorgonzolou alebo iným plesnivým syrom a dvomi-tromi strúčkami cesnaku. A musí jej byť veľa, preveľa, ako na fotke. Nie len tak pofrckať.
1x alda
radox1
besamel za 2 minuty rozhodne nie je uvareny.minimalne 15-20minut.
1x radox1
romiand
Jasné že nieje za 2 min. myslel som tým od bublania varu 2 min, veď kým sa zohreje mlieko uplynie 5 min .aj viac podľa množstva .Pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia