Foto: ancicka
Chuť týchto makových rezov zvýrazni biela čokoláda.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g (alebo palmarín) |
|
250 g |
|
2 ks celé |
|
2 PL (alebo biely jogurt) |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks kypriaci |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
2 ks |
|
1/2 l |
|
4 PL |
|
200 g na polevu |
|
1 ks |
|
200 g chutený mletý |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto
-
2
a na jemne pomučenej doske ho dobré do hladká prepracujeme.
-
3
Cesto zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky.
-
4
Pripravíme si plnku tak, že si z mlieka odlejeme asi 1 dl a zbytok dáme prevariť a vanilkovým cukrom a žĺtky a pr. cukor vyšľaháme.
-
5
Do vyšľahaného pridáme puding a zašľaháme.
-
6
Do toho potom zamiešame odložené mlieko
-
7
Ked mlieko zovrie,stiahneme z ohňa,vlejeme vyšľaháne žltky a vrátime naspäť na oheň a uvaríme puding.
-
8
Do uvareného pudingu zamiešame mak
-
9
a za občasného premiešania necháme ochladiť.
-
10
Medzi tým cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na polovicu.
-
11
Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.
-
12
Jedno cesto položíme na vymastený plech,naň rozotrieme plnku,
-
13
na plnku dáme druhé cesto a popicháme husto vidličkou a upečieme.
-
14
Na upečený a vychladený koláč si pripravíme čokoládovu polevu.Roztopíme čokoládu
-
15
a vylejeme na vychladený koláč.Necháme stuhnúť.
-
16
Najprv si narežeme teplým nožíkom čokoládu aby nepopraskala a tak prerežeme cesto.
-
17
Dobrú chuť.
Dakujem za milé komentáre.