Jelenia sviečkovica s cícerovo-mrkvovou kašou
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 8. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
V nenápadnom struku sa skrývajú skutočné perly – šošovica, fazuľa, cícer, hrach... Naše prababičky ich vedeli premeniť na kulinárske poklady. Skúsme sa z Zobraziť celý popis V nenápadnom struku sa skrývajú skutočné perly – šošovica, fazuľa, cícer, hrach... Naše prababičky ich vedeli premeniť na kulinárske poklady. Skúsme sa z ich skúseností učiť a pridať ešte aj čosi navyše...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme od všetkých blán, vcelku sprudka opečieme zo všetkých strán, necháme vychladiť, potom zavákuujeme spolu s tymianom a rozmarínom, vložíme do vodného kúpeľa pri 65 °C na dve hodiny, ak nemáme túto možnosť, môžeme nakrájať medailóniky a podľa potreby opiecť.
- 2
Na omáčku nakrájame cibuľu, mrkvu a petržlen. Pomaly restujeme v hrnci, pridáme obrezky z mäsa a restujeme, až kým zelenina nezhnedne, pridáme pretlak a zalejeme vodou, necháme variť asi hodinu, precedíme, dochutíme a podľa potreby zredukujeme na potrebnú hustotu.
- 3
Cícer namočíme deň vopred, očistenú mrkvu spolu s cícerom uvaríme domäkka, najlepšie v tlakovom hrnci alebo na skrátenie času môžeme použiť sterilizovaný cícer. Zmes scedíme, rozmixujeme, pomaly pridávame maslo, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.
- 4
Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame podľa fantázie. Cícerovo–mrkvovú kašu môžeme použiť nielen k divine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu