Jelenia sviečkovica s cícerovo-mrkvovou kašou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 8. novembra 2015
Jelenia sviečkovica s cícerovo-mrkvovou kašou
Foto: Ľuboš Pilc

V nenápadnom struku sa skrývajú skutočné perly – šošovica, fazuľa, cícer, hrach... Naše prababičky ich vedeli premeniť na kulinárske poklady. Skúsme sa z ich skúseností učiť a pridať ešte aj čosi navyše...

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 PL
2 vetvičky
2 vetvičky
Omáčka:
1 ČL
Kaša:
 koreň
400 g
0,5 kg
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistíme od všetkých blán, vcelku sprudka opečieme zo všetkých strán, necháme vychladiť, potom zavákuujeme spolu s tymianom a rozmarínom, vložíme do vodného kúpeľa pri 65 °C na dve hodiny, ak nemáme túto možnosť, môžeme nakrájať medailóniky a podľa potreby opiecť.

  2. 2

    Na omáčku nakrájame cibuľu, mrkvu a petržlen. Pomaly restujeme v hrnci, pridáme obrezky z mäsa a restujeme, až kým zelenina nezhnedne, pridáme pretlak a zalejeme vodou, necháme variť asi hodinu, precedíme, dochutíme a podľa potreby zredukujeme na potrebnú hustotu.

  3. 3

    Cícer namočíme deň vopred, očistenú mrkvu spolu s cícerom uvaríme domäkka, najlepšie v tlakovom hrnci alebo na skrátenie času môžeme použiť sterilizovaný cícer. Zmes scedíme, rozmixujeme, pomaly pridávame maslo, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom.

  4. 4

    Mäso nakrájame na tenké plátky a podávame podľa fantázie. Cícerovo–mrkvovú kašu môžeme použiť nielen k divine.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
ano,za vela penazi.ja s tym obcas experimentujem,staci vakuovacka plus teplomer do vody.dobre si je to naskusat v rure tak,aby si videla na teplomer,drzi konst.teplotu,a netreba stale kontrolovat.

Pridaj komentár k receptu: