Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane
Foto: izabella929
Jednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej blane, kto ju nemá, sú výborné aj bez Zobraziť celý popisJednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej blane, kto ju nemá, sú výborné aj bez nej.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4-5 ružičiek |
|
1 ks menšia |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 listov |
|
hrsť (domáca) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(bravčový čepiec) |
|
|
Postup
-
1
Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.
-
2
Vložila som ich do rajnice, zaliala vodou, pridala som štipku soli a uvarila do polomäkka.
-
3
Medvedí cesnak som umyla pod tečúcou vodou a pripravila som anglickú slaninu.
-
4
Medvedí cesnak a slaninu som nakrájala a ošúpala som aj cibuľu.
-
5
Do rajničky som dala 1/2 lyžice masti, opiekla som na nej pokrájanú cibuľu a pridala som aj anglickú slaninu.
-
6
Do misy som karfiol nakrájala na drobno, pridala som vajce, medvedí cesnak, opraženú cibuľu s anglickou slaninou, soľ, korenie a pridala som hrsť strúhanky, všetko som dobre premiešala.
-
7
Z masy som tvorila malé fašírky, už takto sú vhodné na pečenie.
-
8
Dostala som od priateľov z Komárna túto bravčovú čepcovú blanu a zamrazila som si ju. Teraz som ju nechala rozmraziť a rozprestrela som ju.
-
9
Do kúskov odrezaných z blany som balila karfiolové guľky.
-
10
Keď som všetky zabalila, nechala som rozohriať trošku masti. Nie je potrebné veľa masti, lebo čepcová blana je tuková a tuk sa pri pečení vytápa.
-
11
Do horúcej masti som vložila fašírky a opiekla z jednej strany.
-
12
Obrátila a dopiekla aj z druhej strany.
-
13
Fašírka som vyložila na kuchynským papierom vystlaný podnos. Jednu som prekrojila, aby som videla ako sa prepiekli.
-
14
Všetky upečené.
-
15
Podávala som ich s varenými zemiakmi a čerstvým kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem ti milá háji za úprimné slová,,,nech más dobre zdravie,,nech sa darí tebe i tvojej rodinke
Áno,rožok nakrájam na kocky a pokropim smotanou alebo mliekom...ďakujem pekne za komentár...