
Variácia na koláčik z prílohy Pečieme na Veľkú noc 2
Zaujal ma veľmi koláčik z prílohy novín Pravda - Pečieme na Veľkú noc 2: Dvojfarebné bezlepkové kocky....

Dankov koláč
Toto je koláč môjho kamaráta Danka, krásna a osviežujúca inšpirácia na horúce letné dni, ...

Bystrický demikát
Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.

Poľovnícka sarma
Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka...

Moje super rožky
Nikdy som rožky nepiekla, tak som sa rozhodla vyskúšať, cesto som urobila zo zozbieraných a odskúšaných receptov...

Domáce dlhánske rezance z tvarohového cesta s orechami
Veľmi chutné domáce rezance, ktoré som urobila z tvarohového cesta. môžte si ich urobiť...

Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...

Termix podľa Kuku
Ten termix mi nedal pokoj... pátrala som po zložení toho spred pár desiatok rokov, experimentovala som...

Pepřové rohlíky
Zase trochu jiné pečivo. Rohlíky hodně pepřové s kmínem jsou přímo fantastické. Tedy pro toho,...

Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...

Koložvárska kapusta
tento receptik mám od svojej mamy, je to taka rýchlovka-aspon pre mna a chuti to skvele...

Hlivový perkelt so zeleninou
Na rozpálenom tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú hlivu, petržlen, mrkvu a...

Teľací jazyk v aspiku
Podobne ako hovädzí údený jazyk, aj teľací jazyk je vyhľadávanou lahôdkou. Hoci jeho príprava na...

Habanero omáčka
Omáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja...

Hovädzí perkelt k mladej fazuľke
Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu...

Chlieb Pan de muertos
Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých...

Vianočný stromček
Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim...

Vanilkové soufflé
Moje prvé soufflé, ktoré som v živote robila. Dúfam, že bude pre vás dobrou...

Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...

Jarná tvarohová nátierka s údenou paprikou
Jar sa nezadržateľne blíži a je čas na osviežujúce nátierky s nádychom jari, do tejto tvarohovej...

Hus plnená jablkami a pomarančom
Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do...

Gazdovský zemiakový paprikáš
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú...

Špagety s brokolicou- zapečené
Našla som zaujímavý recept, skúsila som a než som to stihla odfotiť bolo to zjedené!

Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...

Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou
Pripravíme si piškótové cesto - žĺtka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom na penu. Postupne prilievame...

Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

Dýně v česnekovém másle pečená
Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.

Ohnivé oči
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...