Foto: lubisthemple
Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou Zobraziť celý popisPan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou čokoládou alebo kávou počas chladných jesenných dní.
príprava
na 150 °C
Suroviny
3 šálky |
|
7 g |
|
125 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/2 šálky |
|
z 1 pomaranča |
|
štipka |
|
1 lyžička |
|
pár zrniečok |
|
1/4 šálky,vlažné |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky prísady.
-
2
Do misky dáme mlieko, droždie a pol šálky múky.
-
3
Všetko dobre zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť kým pripravíme druhú časť cesta.
-
4
Do druhej misky si pripravíme zvyšok múky, cukor, soľ, dve vajcia, tri žĺtky, vanilkovú esenciu, aníz, kôru z pomaranča a maslo.
-
5
Všetko dobre zmiešame a pridáme vykysnuté cesto.
-
6
Obe cesta spolu premiešame a necháme vykysnúť.
-
7
Po vykysnutí cesto rozdelíme a spravíme si bochníčky, ktoré ozdobíme (ozdoby na bochníkoch symbolizujú kosti) a potrieme vajíčkom. Necháme ešte chvíľu kysnúť.
-
8
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 150 stupňov.
-
9
Po vychladnutí možeme bochníčky potrieť rozpusteným maslom a posypať cukrom.
-
10
Dobrú chuť :)
Ukladam,vyskusam;-)