Foto: mracik9
Nikdy som rožky nepiekla,tak som sa rozhodla vyskúšať,cesto som urobila zo zozbieraných a odskúšaných receptov na kysnuté.Skúsila som aj kaiserku.A tu je výsledok.
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny dám do pekárničky ,najprv tekuté potom sypké,zvolím program sprint a nechám poriadne vymiesiť.Keď nám cesto pekne nakyslo,vyberieme ho na dosku a rozdelíme na 10 kúskov.Vyvaľkáme na obdĺžnik a zrolujeme do tvaru rožka.Poukladáme na plech a necháme asi pol hodiny podkysnúť.Pred pečením potrieme žĺtkom a posypeme makom.Pečieme pri 200 st C 20 minút.
- 2
Sú krásne nadýchané a jemnučké.
- 2
raňajky boli fantastické,rožok z maslom,šunkou a paradajkou,mňam