
Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Šalátová polievka od mamičky
Je to tá najlepšia polievka, ktorú som zbožňovala aj s mojim bratom keď sme boli krpci...

Beigli - maďarský vianočný závin
V Maďarsku patrí k Vianociam makový a orechový závin, ktorý sa volá beigli. Je na...

Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak
Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý, t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom....

Kapustník na plechu bez kysnutia
Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú...

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom
Moje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom...

Uhorková raita
Uhorku umyjeme, okrájame šupku a pokrájame ju na malé kocky, ktoré dáme do misky...

Zemiakovo-kapustová placka plnená údenou klobásou
Jednoduchá, veľmi chutná zemiakovo-kapustová placka, ktorú som naplnila kolieskami údenej klobásy opečenej na cibuli.

Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...

Smažené hlivy
Jednoduchý recept. Takto upravene hlivy skonzumuje dokonca aj moja manželka.

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...

Bryndzová paradajka
Paradajku zbavíme jadier, bryndzu a maslo rozmixujeme, pridáme soľ, pažítku, červenú papriku a...

Skladané zemiaky v kombinácii s karfiolom
Obľúbené u mojich milovaných vnúčat, Levov_„Bľižňakoch“! S „francuzákmi“ spomínam, ako som ich po sobotách, ...

Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Je to vraj recept z Rumunska ( ale kto už bude zisťovať pôvod ) a ja som...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Pomarančové koláčiky
Recept mám z jedného ženského časopisu. Koláčiky sú veľmi chutné, polovicu z nich zjedol manžel,...

Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Maková bábovka - Poppy seed cake
Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov v NY Times magazine. Je...

Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom
Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som...

Bezlepkový kinder mliečny rez
Tento recept som si upravila z receptov na mliečny rez z normálnej múky, nakoľko mala moja...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.