Bravčové koleno na pive s pórom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 8. októbra 2015

Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred pečením v pive a nie vo vode. Bolo Zobraziť celý popisBravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred pečením v pive a nie vo vode. Bolo to tak užasne mäkké, že sa to ani nedalo krájať, úplne s a rozpadalo. Pritom bolo dosť pripečene nie chrumkavé, ale mäkké. Dalo sa jesť aj bez zubov, čo je výhoda aj pre nás skôr narodených.

4-5
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 hlavička
2 ks
10 ks
4 ks
1,5 l
2 ks
Na pečenie:
1 hlavička
0,5 l
0,5 l
Na potieranie:
1 PL
1 PL
1,5 PL
1 PL
0,1 l




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Koleno bolo zadne malo 1,8 kg. Dobre som ho oholil s Gillette Venus Breeze a potom dobre poumýval kartáčom. Nech je koža hladká. Cibuľu som očistil prerezal na polky. feferónky dal cele.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak nešúpal prerezal na kolieska a pór zelenú časť trochu prerezal. Nech vojde do hrnca a hlavne som ho umyl.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca som dal mäso, cibuľu cesnak, pór a koreniny. Osolil som to najskôr moc. To sa mi z nádoby vysypalo. Tak som to musel vytiahnuť očistiť a potom druhy krát dať do hrnca. Potom som solil už lyžicou 1,5 PL soli. Zalial som celou fľašou 1,5 l. Akurát mi to celé zalialo. Dal som variť. Varil som 2 hodiny až to bolo mäkučké. Vodu som nedával.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 2 hodinách som mäso vytiahol nechal trochu vychladnúť. Nožom som mäso prerezal nad kosťou. mäso sa pekne roztvorilo a 2 kosti som vybral. Odložil som si vývar 0,5 l na podlievanie .

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz som s hlávky cesnaku strúčiky očistil len prstami a nechal šupky na ňom. To je po upečení pochúťka. pór som nakrájal na kolieska.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do pekáča som na dno dal nakrájaný pór.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naň som dal koleno kožou dolu a pridal strúčiky cesnaku. Podlial som to asi polkou vývaru a čiernym pivom asi tak tiež polkou. Dal som to do rúry a tu zapol na 200°C.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravil som zmes na potieranie vývar, horčicu, med, cukor a mletú červenú papriku údenú. Ňou som mäso často potieral a prilieval ešte pivo.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po hodine to bolo nádherné upečené. Vytiahol som pekáč z rúry a nechal trochu vychladnúť.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžem servírovať. Ten pór a cesnak majú ohromnú chuť. Pridal som k tomu feferóny, chren a horčicu. Dobrý chlieb k tomu no báseň. Nebíčko v papuľke . V tomto jesennom počasí to veru chutí. Tak aj Vám želám dobrú chuť ak si spravíte koleno bravčové.

    Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luss44
ja nie som extra mäsová, ked už koleno tak údené, ale s týmto Tvojím kolienkom, kvalitne oholeným si ma dostal :) verím že by som si pochutila, rcp si uložím, čo povieš ak to zamením za to údené?
kecemis
Dakujem ti priatelu za recept aj pre nas skor narodenych. Urcite sa bude hodit. Ale vazne, dobre, koleno mam rad aj takto aj udene.
jozka2
Ty si ale fajn smaker.S pivom som uz niekde videla,ale tvoje vyzera vabivo pripravene.
capko
Ja odpadnem ja sa tu tlačím maslovym rožkom a tu takáto dobrota. Neostalo ešte? ***** K.K.
jaalenka
Slintám pri počítači ako Pavlovov pes - no neskutočná dobrota to musí byť. 5*****
steffik
chvála a len chvála. Toto často robil moj už nebohý svokor. Ďakujem za pripomienku a určite ho na budúci týždeň urobím. S pivom som ešte nerobila , ale určite je to mňamka. 5+ a KK.
babkamt
ty si ale pokušiteľ:-) Ráno otvorím Varechu a čo nevidím? Tvoje kolienko je proste neodolateľné. Samozrejme, že putuje do kk s plným počtom hviezdičiek:-)
jerica
BOMBA !! :-) SPRAVÍM ! tá trasúca sa kožička , juúj !!!!
gitka61
Uzasne pecene koleno robievame s tym rozdielom ,ze pouzijeme udene koleno po uvareni tiez sa vykosti a zalieva ciernym pivom.Velmi rada vyskusam aj tvoj recept.Uz je v k.k.a samozrejme+++++
maximamaximova
Pečené koleno musí byť len čerstvé, údené sa varí to je o inom (aj keď aj to je dobré). Tento recept nemá chybu, museli ste sa olizovať až za ušami... závidím....
sracz
Varenie i pečenie s pivom a pórom som si už otestoval aj ja! Čoskoro pridám rcp. Tvoje podanie, @patroveckypitrs nasvedčuje, že dobre vieš čo a ako robiť v kuchyni a Tvoje 5* diela volajú po repete aj tu "za morom"! Blahoželám Ti a ďakujem za inšpiráciu, vážený priateľ!
maximamaximova
To je veľká pravda, že každé koleno sa predvára...údené sa varí,nie tak často potom ešte pečie. Ja som chválila recept a nikoho som nemenovama ani nikomu netykala ! Čítať zatiaľ viem...
radost
juj..chlape..ty varíš samé dobroty..kaz to má,že je s tým kopa roboty..
všetkým dobrú chuť..!!
mesiar50
Tvoje kolienko vyzerá excelentne.Keď môžem, tak iba gratulovať.
yogicek
Milý priateľu fajnový recept. Nabudúce si kúp 19° Porter a uvar kolienko v ňom. Neobanuješ. Ja to som to robil veľa krát. Kupoval som si Pardubického Portera. Vyhlásené pivo. To kolienko bolo moje obľúbené polnočné Silvestrovské jedlo. A keby si ho chcel počas varenia a pečenia ešte aj popíjať tak si daj pozor. Je to sila. Viem o čom hovorím.:) Máš u mňa 5*.
patroveckypitrs
Ďakujem @radost za milé slova a že je kopa roboty? Držím sa toho je to aj pre mňa tak si tú prípravu vychutnám a potom aj chuť. Ďakujem @mesiar50 za pekný komentár. Milý @yogicek aj som rozmýšľal o tom no nechcelo sa mi isť do obchodu. Ďakujem za radu aj komentár.
frezia68
Musím už zavrieť Varechu,je čas raňajok a chuť na pečené koleno v nedohľadne.Môj skromný chlebík s maslom postačí,a Tebe dávam ***** ,hoci taká koštovka by bodla :-)
leimon
Ja som ten recept iba teraz nasiel,ale uz sa my zbieraju slinky.Urcite vyskusam.
afataga
tak toto je podla mna tvoj najlepsi rcp, len nechapem, preco to koleno davas do rury kozou nadol
jerica
Ďakujem za inšpiráciu, kúpila som si bravčové rebierka, koleno nebolo, ale aj rebierka boli fantastické :-) určite to pivo (pre mňa)nemá chybu, lebo každý nemusí mať v oblube varenie s pivom alebo aj s vínom.
bembo
hovorí sa,že síce nezdravé,ale veľmi chutné.po uzretí takéhoto receptu urobím nasledovné veci.zabudnem na články o škodlivosti bravčového(nikdy ich neberiem vážne,lebo ho nejem každý deň),okamžite ukladám do KK,teším sa na deň keď tento svelý recept vyskúšam,hlavne pri nejakej oslave,a pochutím si na ňom aj zo svojimi hosťami
jerica
tu je pečené rebro na pive, veľmi dobré :-)

kukulienka71
Neviem, kedy som sa naposledy tak napráskala, ako dnes s týmto kolenom:-) manžel ho pred varením(v tlakáči) vykostil a prehnala som ho do obchodu, lebo som v rozpise najprv videla svetlé a potom zasa tmavé pivo. Ešte šťastie, že je taký nápomocný:-) Toto je fotka z posledného potierania, ja som papriku nedala. Mali sme k nemu pučené zemiaky. Ďakujem za inšpiráciu, prajem veselého Silvestra a šťastlivý nový rok.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia