Foto: olinecka
Doma moji chlapi ho miluju.
8-9
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
volne množstvo |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
|
|
3 lístky |
|
2 dcl |
|
1 ks (na zahustenie) |
|
1 ks |
|
4 - 5 PL |
|
1 pohár |
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrajame nadrobno,dame do hrca kde pridame masť.Cibuľu orestujeme do sklovita.Pridame pokrajane mäso na kocky dame korenie každy podľa chuti.Dusime vo vlastnej šťave keď voda sa vypari podlejeme červenym vinom,dusime asi 1a pol.,hodiny.
- 2
Kym sa dusi mäso pripravime zemiaky ,ktore sme nakrajali na kocky dame k mäsu a zalejeme 3 litre vody vlažnej(menej-viac).Keď su zemiaky mäkke pridame lečo z ktoreho sme zliali šťavu zahustime nastruhanym zemiakom a nakoniec urobime z vajca trocha soli a muky halušky ,ktore lyžičkou nahadžeme do vriaceho gulašu.Nechame prevrieť.Prajem dobru chuť.
- 3
Podavame s domacim chlebom alebo aj čerstvym pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****