Foto: lyali
Jeden sýty chod - na sobotu ako stvorené :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 nožičky |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
cca 100 g (z predošlého dňa) |
|
1 konzerva |
|
2 kocky |
|
1/2 ks (menší) |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Klobásku (z Krásna - je chuťovo jemná) a očistenú zeleninu nakrájame
-
2
(napr. klobásku na kolieska, jarnú cibuľku na kolieska, pór na rezance, mrkvu na kocky, petržlen a zeler som nastrúhala nahrubo).
-
3
Krajce tmavého chleba
-
4
pokrájame na kocky.
-
5
Na masle opečieme klobásku.
-
6
Pridáme jarnú cibuľku.
-
7
Pridáme mrkvu, petržlen a zeler. A dusíme asi 5min (v prípade potreby podlejeme trochou vody).
-
8
Pridáme chlebové kocky.
-
9
Pridáme šťavu z konzervovanej fazule a dolejeme vodou. Zvaríme.
-
10
Rozmrvíme bujón a stíšime oheň. Varíme do rozvarenia chlebíka.
-
11
Pridáme rezančeky póru.
-
12
Ochutíme prelisovaným cesnakom.
-
13
Z polievky odoberieme trochu do misky a rozmiešame v nej kyslú smotanu. Vlejeme naspäť do polievky.
-
14
Do polievky vložíme fazuľu. Krátko prehrejeme. Ak je polievka hustá, zriedime vodou a prevaríme.
-
15
Ochutíme majoránkou a
-
16
čiernym mletým korením. A prípadne ešte dosolíme. Vypneme. Na tanieri zdobíme napr. kolieskami zelenej časti jarnej cibuľky, prúžkami surovej mrkvy, kolieskami klobásky :-) Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu