Maková bábovka - Poppy seed cake fotorecept

babav - fotkababav, 16. júla 2015
Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept)
Foto: babav

Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov v NY Times magazine.Je to pochutka pre vsetkych co lubia mak a makove.

10-12
porcií
30 minút
príprava
55-60 minút
na 160 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 šálka (240g)
2 šálky
2 šálky
3 ks
2 čl
2,5 čl
1/2 čl
 na vymastenie formy
 na formu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1šálka=250ml
    Mak zalejeme mliekom a na platni sporaka privedieme k varu. Odstavime a nechame vychladnut ( 20 minut).

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odmeriame si potrebne mnozstva surovin.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zltky a bielka od seba oddelime .

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najskor vyslahame zmaknute maslo s cukrom, potom prislahame zltky.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalej postupne pridame mak s mliekom,vanilku a muku preosiatu so solou a praskom do peciva.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec uz iba rucne primiesame tuhy sneh z bielkov.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovym cestom naplnime maslom vymastenu a mukou vysypanu formu.Pecieme v rure predhriatej na 160 stupnov C zhruba 1 hodinu.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upecenu babovku po 15 minutach oddychu vo forme vyklopime.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnutu pocukrujeme a mozeme vychutnat samu o sebe ,alebo s cerstvym ovocim .Mala som prave cierne maliny,ale aj ine kysle ovocie je chutovo vhodne.

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Porcia .

    Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
jeziskove husle, z tej by som si dala
pri najblizsej prilezitosti spravim
ak sa utrhnem z retaze, mozno spravim citronovu polevu
no ale vazne sa tesim na nu :-)))
a mas prekrasnu formu, to je keramika?
Dakujem vam vsetkym . Tesi ma zaujem * aj pochvala .Forma nie je keramicka ani silikonova ....je dost tenka a cesto ,obzvlast tekute ,
sa v nej dobre prepecie.....som s nou velmi spokojna .
Teeeda, takýto recept teraz, keď nám hlásia denné teploty okolo 37 stupňov? Bábovka vyzerá tak dobre, že ju tuším upečiem, horúčava, či nie.
Veľmi sa mi páči ten prevareným mak, robievam rezy, do ktorých celý mak, ale surový a veru zostáva dosť ostrý. S varením maku som sa doteraz stretla len v židovskej kuchárskej knihe (ktorú som komusi požičala a ešte nenašla cestu domov). Tam sa varil mak aj do závinov a to tak dlho, kým sa nedal roztrieť medzi prstami, Potom ho precedil a zomleli. Kým som to stihla vyskúšať, kniha bola fuč, nestihla som skúsiť, tak neviem, ako by sa to mlelo a už neskúsim, keď nemám recept.
Ale túto bábovku určite vyskúšam, skôr či neskôr. Ďakujem.
@ sovka , mas pravdu s makom a jeho pripravou v zidovskej kuchyni.
Varia ho s medom az do zmaknutia a zhustnutia ,ale ostava cely . Kupujem
ho bezne ,ked potrebujem plnku do kolacov , najradsej v skle ( dostat ho aj
v konzerve).Jedina nevyhoda , ked sa pri peceni plnka zohreje najde si cestu
z kolaca, aj ked ju poctivo zabalim do cesta. Mam problem kupit suchy mak , ale postastilo sa mi ho zohnat a hned pouzit v tomto recepte , ktory ma uz dlho pokusal.Nelutujem , babovka je naozaj chutna a s ovocim aj svieza <3.
@ onika , @ kecemis , @ jozka2 , dakujem vam .



dostala som novu formu, tak som skusila tuto makovu, dlho mi na nu ide chut :-)
ale nadstavovala som najprv 10 minut, potom este 10 a stale nieje prepecena, urcite staci 160°C ?
ako kostujem, dobre upecena musi byt bozska :-(
@smejkad , ospravedlnujem sa za chybu .Ruru treba predhriat na 350 stupnov F(Fahrenheit) ....nespravne som to prepocitala . Spravna teplota je 175 stupnov C. Dufam , ze sa ti babovka nakoniec dopiekla a nevysla nazmar . Sorry:-(.
Ublizit im uz nemozes , tak skus aspon tak . Napadlo ma este ,ze ak mas keramicku formu ta si vyzaduje vyssiu teplotu pri peceni ako recept predpisuje a ty si vdaka :-((( mne teplotu este znizila . Velmi ma to mrzi.

Pridaj komentár k receptu: