Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou fotorecept
Foto: frezia68
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som Zobraziť celý popisTento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som nechcela.Hľadala som odľahčené jedlo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
8O g |
|
2 lyžice |
|
2 ks - strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ks mladá (~ 20 ÷ 25 cm) |
|
3 ks rôzne farby |
|
1 ks (väčší) |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
2 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
2 pol.lyžice na dusenie |
|
2 kav.lyž. |
|
2 pol.lyž. |
|
|
|
2 lyž. |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji si opražím sezam,ktorý máme radi a nešetrila som.Pridala som tenké prúžky cesnaku a pšeno,tiež trocha opražila,zaliala vodou a uvarila do mäkka.Máme radi pikantné,tak som pridala čili pastu.
-
2
Opiekla som 3 ks rôzne papriky,olúpala......
-
3
Na paru som dala 2 mrkvy a cukinu.....
-
4
Pór som rozobrala,každý list dobre umyla a uvarila asi 3 min.,vybrala,nechala vychladnúť a ním som vyložila formu,v ktorej bude terina.Pór treba vybrať včas,aby sa nerozvaril.
-
5
A potom som dala na spodok vrstvu vychladnutého pšena,na to papriku,mrkvu,zasa vrstvu pšena......cukinu,mrkvu.....
-
6
Poslednú vrstvu som pokryla pórom a nechala uležať.Asi za 2 hod.som nakrájala ku kuracím stehnám,ktoré sa piekli v rúre na mriežke (diétnejšie) v medovej marináde.A podávala som s omáčkou: na masle som podusila posekanú šalotku,pridala cesnak,pridala múku,zaliala bujónom podľa potreby na hustotu omáčky.Po prevarení som pridala posekané bylinky,ja som mala petržlen a pažítku,horčicu,jogurt,soľ,MČK a citrónovú šťavu.Môže sa rozmixovať a bylinky pridať až na koniec.A pretože sa terina zvýšila,mali sme ľahkú večeru s varenou cviklou a s chrenom. DOBRÚ CHUŤ !
Diskusia k receptu