Je to tá najlepšia polievka, ktorú som zbožňovala aj s mojim bratom keď sme boli krpci ale samozrejme neprešlo nás to do teraz...maminka je Zobraziť celý popisJe to tá najlepšia polievka, ktorú som zbožňovala aj s mojim bratom keď sme boli krpci ale samozrejme neprešlo nás to do teraz...maminka je proste naj!!!!
Postup
-
1
Šalát treba najskôr dôkladne umyť /list po liste/pod tečúcov vodou a natrhať na také kúsky aké chceťe mať v polievke.
- 2
Do hrnca dáme olej a hladkú múku /na 1 liter polievky 2 lyžice múky/ a spravíme redšiu zápražku.
- 3
Potom do toho pokrájame alebo pretlačíme 3-4 strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľu. Necháme trošku podusiť. Následne pridáme tak za lyžičku červenej papriky, dolejeme vodu podľa toho, koľko chceme mať polievky /treba stále miešať/.
- 4
Keď voda zovrie pridáme šalát. Spravíme si zátrepku /0,5l smotany na varenie + múka/. V prípade ak sa Vám zdá, že je polievka dostatočne hustá, pridajte len smotanu bez múky.
- 5
Polievku po odstavení dochutíme čiernym mletým korením, cukrom, octom /prípadne čerstvou citrónovou šťavou/ a soľou. Dobru chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu