Foto: diabambulka
4
porcie
porcie
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle podusíme polovicu cibule a pridáme zeleninu. Zalejeme vývarom ,alebo vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a varíme domäkka.
- 2
Pripravíme si drožďové guličky : Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle a za stáleho miešania upražíme. Pridáme droždie. Droždie sa najskôr roztopí a potom začne hustnúť, pripekať sa a voniať ako mäso. Zmes necháme vychladnúť.
- 3
Do vychladnutej zamiešame vajce, soľ, petržlenovú vňať , a mliekom zvlhčenú strúhanku. Necháme cesto postáť 10 min. ak nám zhustne pridáme doň trochu vody. Ak by zriedlo pridáme strúhanku. Z cesta lyžičkou formujeme malé guľky, ktoré varíme cca 5 – 10 min. v polievke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mám rada vôňu droždia-ked sa rozlieva na masti na panvici...:-)
ty si mi urobila radosť receptom-čo dnes uvariť...a ja ti urobím radosť podakovaním ..tie knedličky z kvasníc sú super chutné...:-)