
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Americké cookies s kúskami čokolády
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte plech vyložený papierom na pečenie.

Čerstvý jablkovo-zeleninový šalát
Všetko dávam do jednej misky. Jablká so šupkou alebo bez šupky nastrúham nahrubo. Očistenú mrkvu...

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Raňajková ovsená kaša moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Obľúbená moderátorka má rada zdravé raňajky....

Avokádové krekry
Pridajte do cesta na slané pečivo aj avokádo a upečte si tieto originálne krekry.

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Raňajková mexická tortila
Kuracie prsia narežeme na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie a orestujeme na troche...

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Arašidové cake pops
Zmäknuté maslo najprv vymiešame s práškovým cukrom a arašidovým maslom. Vsypeme zomleté maslové sušienky a mleté...

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Domáca medová granola
Ovsené vločky dáme do sekáčika a trochu rozmixujeme. Vsypeme do misky, pridáme oriešky a mleté...

Základný recept na krehké cesto
Príprava krehkého cesta je veľmi jednoduchá, ale musíte dodržať pár pravidiel, aby bolo skutočne krehké...

Svieži ryžový šalát s krevetami
Dnes sa ponoríme do jedného z najosviežujúcejších a najchutnejších kulinárskych pôžitkov, ktoré ponúka stredomorská kuchyňa: ryžový šalát s krevetami....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Ovocné tartaletky
Fantastické tartaletky od víťaza štvrtej série cukrárskej šou Pečie celé Slovensko, Pavla Nikova.