Pancetta s jadrovníkmi paprík fotorecept
Foto: sracz
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť” s odstraňovaním ich semienok i tvrdšieho plátku pod „korunkou” a Zobraziť celý popisÁno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť” s odstraňovaním ich semienok i tvrdšieho plátku pod „korunkou” a následným nakrájaním. Vlastná tepelná úprava je už jednoduchá, rýchla a je už iba na Vás, čo si do jedla pridáte. Tentoraz som ich použil ochutené pancettou a zelenou cibuľkou do raňajkovej praženice. Pancetta, alebo tiež „ventresca di maiale” je talianska bôčiková slanina, vo valcovitom (arrotolata), alebo plátovom (stesa) tvare.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120-150 g |
|
6-7 ks (s vňaťou) |
|
8-10 ks |
|
2-3 ČL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
120-150 ml |
|
3-4 ks |
|
2-3 ČL |
|
Postup
-
1
Toľko stačí na prípravu chutných raňajok (primyslite si ešte soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku a krajec domáceho chleba alebo rožok na prikusovanie).
-
2
Na kocky (cca 10x10x10 mm) pokrájanú pancettu (tak som ju už kúpil za „dôchodcovskú” cenu) som do červena vyškvaril.
-
3
Pridal som k nej pokrájaný zväzok mladej zelenej cibuľky aj s polovicou jej „pierok” (druhú použijem na dekoráciu raňajkovej porcie), naplátkované jadrovníky paprík (tentoraz som mal z červených, zelených a žltých hrubostenných), premiešal a
-
4
podusil, až boli zmäknuté podľa mojej predstavy. Prilial som pár ČL slnečnicovo-olivového oleja, prstami posolil, poprášil sladkou mletou paprikou a okorenil čerstvo mletým čiernym korením.
-
5
Teraz už stačilo iba „vbuchnúť“ vajíčka, korunovať ich „orechom“ masla a na malom ohreve
-
6
neprestávajúcim miešaním zostaviť do praženice, do ktorej som pridal dobrú hrsť pokrájaných lístkov petržlenovej vňate.
-
7
Raňajková porcia pre moje krajšie JA; moja ostala v rajnici, ešte „krát“ dochutená hrubšie mletým korením štyroch farieb.
Diskusia k receptu