Praženica
Praženica

Pancetta s jadrovníkmi paprík fotorecept

sracz - fotkasracz, 16. januára 2021
Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept)
Foto: sracz

Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť” s odstraňovaním ich semienok i tvrdšieho plátku pod „korunkou” a Zobraziť celý popisÁno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť” s odstraňovaním ich semienok i tvrdšieho plátku pod „korunkou” a následným nakrájaním. Vlastná tepelná úprava je už jednoduchá, rýchla a je už iba na Vás, čo si do jedla pridáte. Tentoraz som ich použil ochutené pancettou a zelenou cibuľkou do raňajkovej praženice. Pancetta, alebo tiež „ventresca di maiale” je talianska bôčiková slanina, vo valcovitom (arrotolata), alebo plátovom (stesa) tvare.

2
porcie
15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

120-150 g
6-7 ks (s vňaťou)
8-10 ks
2-3 ČL
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
120-150 ml
3-4 ks
2-3 ČL




Postup

  1. 1

    Toľko stačí na prípravu chutných raňajok (primyslite si ešte soľ, čerstvo mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku a krajec domáceho chleba alebo rožok na prikusovanie).

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kocky (cca 10x10x10 mm) pokrájanú pancettu (tak som ju už kúpil za „dôchodcovskú” cenu) som do červena vyškvaril.

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridal som k nej pokrájaný zväzok mladej zelenej cibuľky aj s polovicou jej „pierok” (druhú použijem na dekoráciu raňajkovej porcie), naplátkované jadrovníky paprík (tentoraz som mal z červených, zelených a žltých hrubostenných), premiešal a

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podusil, až boli zmäknuté podľa mojej predstavy. Prilial som pár ČL slnečnicovo-olivového oleja, prstami posolil, poprášil sladkou mletou paprikou a okorenil čerstvo mletým čiernym korením.

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz už stačilo iba „vbuchnúť“ vajíčka, korunovať ich „orechom“ masla a na malom ohreve

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    neprestávajúcim miešaním zostaviť do praženice, do ktorej som pridal dobrú hrsť pokrájaných lístkov petržlenovej vňate.

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Raňajková porcia pre moje krajšie JA; moja ostala v rajnici, ešte „krát“ dochutená hrubšie mletým korením štyroch farieb.

    Pancetta s jadrovníkmi paprík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

gastrohobby
Veru musím vyskúšať. Keď koncom leta robievam lečo na zimnú zásobu, vždy mi príde, že je škoda tých jadrovníkov, ktoré vyhadzujem. Niektoré sú krásne, mäsité...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia