Šalát so zázvorom na podporu imunity fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
1 ks |
|
3 ks veľké |
|
3-5 ks veľké |
|
2-3 ks veľká |
|
podľa chuti |
|
80 g (45 %) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
1 PL čerstvý nastrúhaný |
|
cca 80 ml |
|
1 PL |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu (kapia, paradajky, reďkovky) umyjeme a nakrájame a pridáme spolu s nakrájanou pažítkou, cibuľkou a nastrúhaným zázvorom do misky.
-
2
Vyrobíme si zálievku z balsamica, oleja, medu, soli a korenia a pridáme do nej vodu. Všetko premiešame spolu nech sa chute spoja a necháme odstáť. Zálievku pridáme na záver do šalátu a dobre premiešame. Ja som nepoužila celú, ale asi len 1/2, keďže budem robiť neskôr aj verziu šalátu s kuracím mäsom.
-
3
Lieskové oriešky nožíkom alebo kladivkom na mäso roztlčieme na menšie kúsky a pridáme do šalátu.
-
4
Nakoniec pridáme aj na malé kocky nakrájaný syr a premiešame. V tomto kroku pridáme zálievku z bodu 2. Ak treba, šalát dosolíme.
Diskusia k receptu