Marcipánové sušienky s mandľami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. decembra 2024
mesačník Varecha, 20. decembra 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
25 ks
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
18 minút
na 150/180 °C
na 150/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
200 g |
|
z 1 citróna |
|
80 g |
|
1 ks |
|
60 g lúpané mleté |
|
100 g |
|
Na obaľovanie: | |
1 ks |
|
100 g nasekané nahrubo |
|
Postup
-
1
Marcipán nastrúhame na hrubom strúhadle a prepracujeme ho s kôrou nastrúhanou z 1 citróna, s cukrom, bielkom, mletými mandľami a múkou.
- 2
Cesto rozdelíme na 25 kusov a z každého vymodelujeme guľôčku. Guľôčky potrieme bielkom a obalíme v mandliach nasekaných nahrubo. Poukladáme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.
- 3
Plechy s guľôčkami vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme asi 10 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ešte asi 8 minút. Po dopečení zložíme aj s papierom z horúceho plechu a necháme vychladnúť.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu