Marcipánové sušienky
Marcipánové sušienky

Marcipánové sušienky s mandľami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. decembra 2024
Marcipánové sušienky s mandľami
Foto: Kulinární studio MAFRA
25 ks
porcií
45 minút
príprava
18 minút
na 150/180 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g
z 1 citróna
80 g
1 ks
60 g lúpané mleté
100 g
Na obaľovanie:
1 ks
100 g nasekané nahrubo




Postup

  1. 1

    Marcipán nastrúhame na hrubom strúhadle a prepracujeme ho s kôrou nastrúhanou z 1 citróna, s cukrom, bielkom, mletými mandľami a múkou.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 25 kusov a z každého vymodelujeme guľôčku. Guľôčky potrieme bielkom a obalíme v mandliach nasekaných nahrubo. Poukladáme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.

  3. 3

    Plechy s guľôčkami vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme asi 10 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 °C a dopekáme ešte asi 8 minút. Po dopečení zložíme aj s papierom z horúceho plechu a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu