Jahodové piškótové omeletky fotorecept
Foto: izabella929
Keď jahody, tak možno jednoduché omeletky
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
120 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
500 g |
|
100 g |
|
250 ml (33%) |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila plechy. Na pečiaci papier som nakreslila kruhy priemer 15 cm. Papier som obrátila kreslenou plochou nadol. Pripravila som si hneď aj ďalší papier, lebo z tejto dávky vyjde 10 kusov omeletiek.
-
2
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny.
-
3
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala.
-
4
Do pripravených kruhov som vložila 4 PL cesta a rozotrela.
-
5
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 10 min.
-
6
Všetky omeletky som zbavila kože, uložila na mriežku a nechala chladiť.
-
7
Pripravila som si krém. Šľahačku s cukrom som vymiešala na tuhú hmotu.
-
8
Pridala som tvaroh, vanilku a citrónovú kôru a šťavu a všetko zmiešala.
-
9
Krém som uložila do chladničky, kým si pripravím jahody.
-
10
Jahody som umyla a nakrájala.
-
11
Omeletky som natrela jahodovým džemom. Natiera sa iba polovica omeletky.
-
12
Na lekvár som natrela krém tak isto.
-
13
Preložila.
-
14
Ozdobila jahodami.
-
15
Zdobila som parížskou šľahačkou.
-
16
Zvyšnými jahodami som dozdobila stred omeletky a posypala vanilkovým cukrom.
-
17
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu