Kura na bylinkovom chutney
Foto: ryzasos
Zdroj: Ryža SOS
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, kardamón, šalotku, 4 PL olivového oleja a vymixujte do hladka.
- 2
Omáčku pridajte k nakrájaným kuracím prsiam a nechajte odstáť v chladničke 30 minút.
- 3
Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale a dochuťte soľou a korením.
- 4
Kuracie kúsky napichnite na špajle a ugrilujte na grile. Na tanier naložte ryžu, pridajte kuracie kúsky a polejte zvyšnou omáčkou.
- 5
Zvyšný olej zmiešajte s jogurtom a ozdobte touto omáčkou finálny pokrm. Posypte praženými mandľami.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už to tak vypadá. Recept je i v postupu mírně zmatený - omáčka/zvyšná omáčka. Pochybuji, že příloha na fotu je čistá bílá dlouhá rýže ochucená solí a kořením /viz postup/. Šito horkou jehlou.
jo, souhlas, ty SOS ryza recepty byvaji vetsinou site horkou jehlou