Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kura na bylinkovom chutney

ryzasos - fotkaRyža SOS, 13. decembra 2022. Komerčný recept.
Kura na bylinkovom chutney
Foto: ryzasos


Zdroj: Ryža SOS

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4 ks
1 ks
8 PL
2 PL
25 lístkov (čerstvá)
z 1 citróna
1 PL
4 PL
60 g
2 PL pražené




Postup

  1. 1

    V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, kardamón, šalotku, 4 PL olivového oleja a vymixujte do hladka.

  2. 2

    Omáčku pridajte k nakrájaným kuracím prsiam a nechajte odstáť v chladničke 30 minút.

  3. 3

    Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale a dochuťte soľou a korením.

  4. 4

    Kuracie kúsky napichnite na špajle a ugrilujte na grile. Na tanier naložte ryžu, pridajte kuracie kúsky a polejte zvyšnou omáčkou.

  5. 5

    Zvyšný olej zmiešajte s jogurtom a ozdobte touto omáčkou finálny pokrm. Posypte praženými mandľami.

Diskusia k receptu

mirop
ako čítam, tak čítam... chýba mi tam to chutney... i recept naň
haji
@mirop (14.12.2022 06:18)
Už to tak vypadá. Recept je i v postupu mírně zmatený - omáčka/zvyšná omáčka. Pochybuji, že příloha na fotu je čistá bílá dlouhá rýže ochucená solí a kořením /viz postup/. Šito horkou jehlou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia