
Zemiakové trojhrany
Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú....

Vajíčkový šalát
Ahoj tu je môj další recept. Dnes som skúsila urobiť vajíčkový šalát. Je veľmi jednoduchí robí...

Sýrová omeleta s chorizem
Vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř metlou prošleháme a upečeme omeletu na pánvi s olejem....

Bezlepkové slané srdiečka so sezamom
Aby toho sladkého nebolo na sviatky príliš veľa, upiekli sme si dnes aj niečo slané bez lepku....

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Pikantný zeleninový krém
Relatívne nenáročná, ale zato lahodná krémová polievka zo surovín, ktoré má väčšina z nás vždy...

Fresh šalát zo stonkového zeleru do tortilly
Očistíme a nakrájame 2 stonky čerstvého zeleru. Ostatnú zeleninu si tiež umyjeme a nakrájame a pridáme...

Zázračné špičky z čokolády
Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vanilkový cukor, PL rumu a mlieko. Premiešame, ...

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť....

Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

Mušličky s mozzarelou a paradajkami
Tento recept som si vymyslela dnes na obed, chcela som niečo ľahké a zároveň chutné.

Praclíkové guľky s čoko krémom
Praclíky rozdrvíme v sekáčiku. Ak práve nemáte praclíky, môžete použiť tyčinky alebo niečo iné. Pridáme...

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Nepečené kokosové mango rezy
Prvýkrát som skúšala kokosové mlieko s kurkumou, preto tá krásna žltá farba. Dostala som orechy...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Jahodová pena s kokosovou šľahačkou
Tofu a jahody nakrájame. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu, med, jahody a 5 polievkových...

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Tvarohová nátierka s nivou
Tvaroh vymiešame s jogurtom (možeme použiť aj kyslú smotanu), pridáme najemno nastrúhanú nivu, premiešame a...

Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)

Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....