Orieškové semifreddo s malinami
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 2. apríla 2015
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 2. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25-30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr si na teflónovej panvici dozlatista urestujeme oriešky, pridáme hnedý cukor a skaramelizujeme. Keď sa cukor roztopí, vylejeme zmes na mastný papier a dáme vymraziť.
- 2
Potom zmes rozmixujeme alebo nasekáme. Z práškového a vanilkového cukru a žĺtkov vyšľaháme penu a pridáme mascarpone a vanilkový struk (dužinu).
- 3
Potom vyšľaháme šľahačku a sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli. Pred koncom pridáme po troške cukor.
- 4
Všetky suroviny aj oriešky zľahka, ale dôkladne zmiešame, najlepšie cukrárskou stierkou. Potom vylejeme do formy a necháme zmraziť.
- 5
<b>Príprava malín:</b> Cukor necháme zvariť s bielym vínom na polovicu na sirup a do vychladnutého pridávame maliny. Dekorujeme mätou alebo medovkou.
Tiež semifreddo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu