Foto: bublika
Mala som chuť na nedeľný obed už v sobotu tak som sa trošku pohrala :))
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuriatko si naporcujeme a uložíme na pekáč (ja som spravila malé zárezy aby bolo rýchlejšie hotové), na každý kúsok položíme trochu masla a potrieme roztlačeným cesnakom. poprášime kari korením. navrch dáme cibuľku pokrájanú na polokolieska, kôru z jedného pomaranča (môžeme pridať aj z pol citróna a kúsok čerstvého zázvoru na prúžky ak to chcete mať pikantnejšie), podlejeme vývarom a šupneme zakryté do trúby na cca 15-20 minút. Medzitým si namočíme hrozienka (do vody, rumu, vína ako kto chce).
-
2
Po odkrytí pridáme navrch tie hrozienka, pokropíme pár kvapkami chilli omáčky(alebo nasekáme čerstvú), polejeme trochou sojovej omáčky a šupneme to naspäť. Priebežne polievame výpekom až kým nie je kuriatko zlatavé a koža nezečne chrumkavieť. je dobré robiť kuriatko poamlšie aby poriadne nasiaklo všetky chute.
-
3
asi 10 minút pred dopečením dáme navrch každého kúsku plátok pomaranča (ja som ešte zo zbytku vyžmýkala štavu) a dáme naspäť.
-
4
Ja som ešte následne zliala šťavu, pridala asi lyžicu rumu a nechala zredukovať na polovičku. Potom som ju prepasírovala a poliala ňou mäsko.
-
5
Podávala som to s ryžou, v ktorej bolo okrem opraženej cibuľky pár klinčekov a zbytok namočených hrozienok. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu