Predvianočné kuriatko fotorecept

bublika - fotkabublika, 11. decembra 2010
Predvianočné kuriatko (fotorecept)
Foto: bublika

Mala som chuť na nedeľný obed už v sobotu tak som sa trošku pohrala :))

6O minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 8 kúsky
3   strúčky
2
2




Postup

  1. 1

    Kuriatko si naporcujeme a uložíme na pekáč (ja som spravila malé zárezy aby bolo rýchlejšie hotové), na každý kúsok položíme trochu masla a potrieme roztlačeným cesnakom. poprášime kari korením. navrch dáme cibuľku pokrájanú na polokolieska, kôru z jedného pomaranča (môžeme pridať aj z pol citróna a kúsok čerstvého zázvoru na prúžky ak to chcete mať pikantnejšie), podlejeme vývarom a šupneme zakryté do trúby na cca 15-20 minút. Medzitým si namočíme hrozienka (do vody, rumu, vína ako kto chce).

    Predvianočné kuriatko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po odkrytí pridáme navrch tie hrozienka, pokropíme pár kvapkami chilli omáčky(alebo nasekáme čerstvú), polejeme trochou sojovej omáčky a šupneme to naspäť. Priebežne polievame výpekom až kým nie je kuriatko zlatavé a koža nezečne chrumkavieť. je dobré robiť kuriatko poamlšie aby poriadne nasiaklo všetky chute.

    Predvianočné kuriatko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    asi 10 minút pred dopečením dáme navrch každého kúsku plátok pomaranča (ja som ešte zo zbytku vyžmýkala štavu) a dáme naspäť.

    Predvianočné kuriatko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som ešte následne zliala šťavu, pridala asi lyžicu rumu a nechala zredukovať na polovičku. Potom som ju prepasírovala a poliala ňou mäsko.

    Predvianočné kuriatko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som to s ryžou, v ktorej bolo okrem opraženej cibuľky pár klinčekov a zbytok namočených hrozienok. Dobrú chuť :)

    Predvianočné kuriatko (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia