Kakaovo-mangové košíčky
šéfcukrár a majiteľ cukrárne a kaviarne Suncafé v Petržalke, 10. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Roztopené maslo, mangové pyré a cukor vymiešame ručným mixérom. Potom pridáme múku a kakao, premiešame. Z hmoty urobíme guľky, ktoré poukladáme (ďalej od seba, aby sa nezlepili) na plech, na ktorý sme dali silikónovú podložku. Guľky lyžičkou roztlačíme na „medailóniky“. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 5 minút.
- 2
Upečené necháme 5 minút chladnúť a opatrne širokým nožom alebo plochou podberačkou preložíme z plechu na hore dnom obrátené misky. Placky cez ne vlastnou váhou previsnú a pomôžeme im tak, že ich lyžicou pritláčame o misky. Vzniknú tak košíčky, ktoré necháme sušiť 2 hodiny. Je dôležité, aby sme odhadli dobre teplotu, lebo ak hmota vychladne viac, ako treba, zostanú z nej placky, nevytvaruje sa do tvaru košíčkov. Ak hmota stuhla a nedá sa už tvarovať, môžeme ju znovu dať zohriať do rúry, aby sa s ňou dalo pracovať.
- 3
Košíčky naplníme šľahačkou a ovocím, napr. bezkôstkovým hroznom, jahodami, malinami, mangom...
Tiež ovocné košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu