Ľahký piškótový dezert - falošné Tiramisu
Falošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si to chlapi mohli u svojich polovičiek po predošlom recepte na nátierku Zobraziť celý popisFalošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si to chlapi mohli u svojich polovičiek po predošlom recepte na nátierku vyžehliť.
porcie
príprava
Postup
-
1
Dno formy (asi tak 20 x 30 cm, ale zas netreba to merať pravítkom) vyložíme dezertnými piškótmi. Zalejeme calvadosom a jablkovým kompótom.
- 2
Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.
- 3
Šľahačkovo-tvarohovú zmes nanesieme na rodiaci sa dezert a posypeme strúhanou horkou čokoládou (môže byť aj mliečna alebo nemusí byť aj žiadna - voliteľné).
- 4
Dáme do chladničky odležať na 1 deň - nepovinné - málokto vydrží tak dlho čakať.
Tiež nepečený dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evanaaa, mne práve išlo o šťavnatosť dezertu, takú podľa mňa z čerstvých jabĺk nedosiahneš, už to proste bude iné ako s kompótom. Dá sa spraviť aj domáci jablkový kompót, bez chémie.
Zaujímavé, že píšeš v množnom čísle, to máš vešteckú guľu a vieš, že ešte niekto okrem teba bude tento recept robiť?
Ak niekto na slovenskú stránku píše o tom, že "chvalabohu nežije na Slovensku" v takej súvislosti, ako si to spravila ty (ak si dobre spomínam, bola to debata o úrovni komentárov a štyroch, resp. piatich farbách korenia), považujem to za smiešne a svojím spôsobom arogantné. Ten komentár sa niekoľkých ľudí dotkol, napríklad mňa.
Všade na svete máš dobrých aj zlých, slušných aj neslušných. Na Slovensku okrem ,,slovenských ľudí,, žijú aj cudzinci. Osobne poznám super ľudí z Európy, Ázie alebo Afriky, žijú tu už viac ako desať, dvadsať, niektorí tridsať rokov a je im tu dobre, majú tu domov. Koláč vyzerá dobre a na tvojom mieste by som ho urobila, ak si si ho vyhliadla, prenesúc sa nad ješitnosť (okrem alkoholu - ak má byť pre deti.)