Nepečený dezert
Nepečený dezert

Ľahký piškótový dezert - falošné Tiramisu

strucik - fotkastrucik, 1. novembra 2017

Falošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si to chlapi mohli u svojich polovičiek po predošlom recepte na nátierku Zobraziť celý popisFalošné jak divá sviňa, ale výborné. A bez cesnaku. To preto, aby si to chlapi mohli u svojich polovičiek po predošlom recepte na nátierku vyžehliť.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

150 g
400 ml
250 g
20 g
200 g
2 PL
12 PL
Na posyp:
od oka




Postup

  1. 1

    Dno formy (asi tak 20 x 30 cm, ale zas netreba to merať pravítkom) vyložíme dezertnými piškótmi. Zalejeme calvadosom a jablkovým kompótom.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Šľahačkovo-tvarohovú zmes nanesieme na rodiaci sa dezert a posypeme strúhanou horkou čokoládou (môže byť aj mliečna alebo nemusí byť aj žiadna - voliteľné).

  4. 4

    Dáme do chladničky odležať na 1 deň - nepovinné - málokto vydrží tak dlho čakať.

Diskusia k receptu

bubaya
Kompót? Prečo nás tresceš takými strašnými receptami, čo sme ti urobili????????????????????????????????
evanaaa
Nie je to až také hrozné, ja by som si kúsok aj dala. Ale kým sú čerstvé jablká (a tie sú stále), je lepšie dať tie, no ani dobrý kompot nemusí byť zlý :)
1x tomas
strucik
Bubaya, pre teba strašné, pre mňa chutné, ja nikde nepíšem, že toto je originál tiramisu, práve naopak. Zaujímavé, že píšeš v množnom čísle, to máš vešteckú guľu a vieš, že nikoho tento recept neosloví?

Evanaaa, mne práve išlo o šťavnatosť dezertu, takú podľa mňa z čerstvých jabĺk nedosiahneš, už to proste bude iné ako s kompótom. Dá sa spraviť aj domáci jablkový kompót, bez chémie.
bubaya
@Strucik (3.11.2017 21:00)

Zaujímavé, že píšeš v množnom čísle, to máš vešteckú guľu a vieš, že ešte niekto okrem teba bude tento recept robiť?
zolik
Recept vyvazi 12 PL Calvadosu. To uz je potom jedno ci su jablka cerstve alebo kompotovane, lebo tak ci tak = su pripite ;-)
katarina2511
@ Strucik - nasla som tento recept a pacil sa mi, chcela som ho spravit pre deti. Zo zvedavosti som sa pozrela na Tvoj profil. Bola som prekvapena, ze citujes moj vyrok "Chvalabobu, ze nezijem na Slovensku". Nie, ze by sa ma to nejak extra dotklo, ale sa Ta spytam nieco. Ty nevies preco moji rodicia odisli zo Slovenska, bol na to velmi vazny dovod a Ty si dovolis z toho robit posmech alebo robis narazky? Otec to cital tiez. Moja mama uz nezije. My zijeme v krajine, kde sa ludia chovaju k sebe slusne, nie tak ako to tu prezentovali este nedavno slovenski ludia, ktori boli tu na Vareche. Mozes nami opovrhovat, aj to hovori o Tvojej osobnosti. Ja sa sem nechodim stazovat ani klabosit. Som na Vareche ovela dlhsie ako Ty. Bola som aktivnym clenom. Z dovodu, ake tu boli pomery som svoje recepty vymazala a chodim sem iba kvoli tomu ked potrebujem nejaky recept. Mamu uz nemam, tak mi nema kto poradit, ale mam sest deti, ktore maju radi dobre jedlo a to je dovod preco som tu. Chodim aj na ine weby, nielen na Varechu. Aj ini vedia varit a dobre. Takze Tvoj kolac robit nebudem, nechutil by mi. Najdem iny recept na inom webe. Keby to bol napisal nejaky 20-rocny este pubertak tak to beriem. Ale Ty si 72 rocny muz, u ktoreho by clovek cakal uctivejsie spravanie. Ja uz tiez som vyrastla z puberty a nemam 20. Prajem Ti pekne prezitie Velkonocnych sviatkov.
1x kimlo
strucik
@Katarina2511 (30.3.2018 06:47)

Ak niekto na slovenskú stránku píše o tom, že "chvalabohu nežije na Slovensku" v takej súvislosti, ako si to spravila ty (ak si dobre spomínam, bola to debata o úrovni komentárov a štyroch, resp. piatich farbách korenia), považujem to za smiešne a svojím spôsobom arogantné. Ten komentár sa niekoľkých ľudí dotkol, napríklad mňa.
1x hanula
mitzy
@Katarina2511 (30.3.2018 06:47)
Všade na svete máš dobrých aj zlých, slušných aj neslušných. Na Slovensku okrem ,,slovenských ľudí,, žijú aj cudzinci. Osobne poznám super ľudí z Európy, Ázie alebo Afriky, žijú tu už viac ako desať, dvadsať, niektorí tridsať rokov a je im tu dobre, majú tu domov. Koláč vyzerá dobre a na tvojom mieste by som ho urobila, ak si si ho vyhliadla, prenesúc sa nad ješitnosť (okrem alkoholu - ak má byť pre deti.)
kecupicek
Poznám podobný recept starý asi 30 rokov a ten mal názov: Torta pre mužov. Pred toľkými rokmi mali asi muži iné starosti a tak takýto super jednoduchý recept zvládli. Piškóty sa polejú vychladnutou neskou a do uvareného kakaového vlažného pudingu sa pomaly ručne primieša maslo. Ozdobí sa akýmkoľvek ovocím a šľahačkou. Môžu ho jesť domáci a veľmi chutil aj našim príbuzným zo Sýrie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia