
Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Rýchla holandská omáčka
Tradičná holandská omáčka sa musí šľahať nad parou a treba sa jej naozaj venovať, aby sa...

Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú...

Krumpliguláš
"Polievka je grunt!" Týmto príslovím sa riadi môj manžel a preto u nás polievočka jednoducho musí byť,...

Kapsička Chorizo obaľovaná v Hraške
Jak je možná známo, vařím poslední dobou sobě něco jiného a příteli taky. Někdy je...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Karask (jačmenný chlieb)
Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.

Zdravé piškóty
Našla som tu recept na klasické piškóty, trošku som si ho upravila a myslím, že...

Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...

Zapečené kuracie rolky
Ako predloha mi poslúžili kuracie rolky(prsia) naplnené šampiňónovou plnkou, ktoré som našla na nete... keďže staršiemu...

Kuracie prekvapenie
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie, je to jednoduché a zvládne to aj začiatočníčka.

Doboška kávová
Kolač pre švagrina na oslavu 50-tky... trocha zmeny

Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Je to vraj recept z Rumunska ( ale kto už bude zisťovať pôvod ) a ja som...

Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...

Zdravé palacinky s jabĺčkovou plnkou
Palacinky pripravené z ovsených vločiek a špaldovej múky s jablkovou plnkou. Sú ideálne pre tých,...

Pomarančové koláčiky
Recept mám z jedného ženského časopisu. Koláčiky sú veľmi chutné, polovicu z nich zjedol manžel,...

Preckedli švábske sviatočné pečivo /fotorecept/
VIŠEGRDAD /Maďarsko/ ležiaci v strede dunajského ohybu, nie je obyčajnou dedinou. Má svoj nádherný hrad na...

Cestovina s kukuricou a špenátom
Tento skvelý recept mám zo slovenského MMB od Martinky P. (Mata406) a keďže je u nás...

Suchohríby na spôsob mozočku
... no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno...

Šalát z baby špenátu, karamelizovanej hrušky, s kozím syrom a schwarzwaldskou šunkou
Máme radi surový baby špenát ako šalát, skaramelizovala som hrušku, povarila som ju vo...

Sladké a slané lístkové pečivo z jedného plechu
Aj takto sa dá narýchlo urobiť na jednom plechu aj sladké aj slané pečivo.

Slivkový perníkový zalievaný koláč
Kombinácia krehkého cesta s vôňou perníka, smotanovej zálievky a čerstvých sliviek poteší aj náročnejších konzumentov...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

Arabské kurča
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Šlahačkové sušienky
Tieto sušienky pečiem vždy na vianoce, sú nenáročné a chutné. Recept mám zo starej českej...

Cícerovo - jablkové fašírky s kapustou a pohánkou
Cícer si deň vopred namočíme, potom ho uvaríme. Uvarený mal hmotnosť 250g (pred namočením som...

Letné brokolicové cestoviny
Takže, v poslednej dobe sa snažím variť ľahko a trochu diétnejšie. Tento recept som si...

Bryndzová paradajka
Paradajku zbavíme jadier, bryndzu a maslo rozmixujeme, pridáme soľ, pažítku, červenú papriku a...

Šunková roláda
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Roztlačíme vidličkou vajcia a pridáme tvaroh, mlieko,...

Zemiakový šalát vegan
Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)