Rebarborový koláč s tvarohom a lieskovcami
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 22. októbra 2012
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 22. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-8
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
18 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Podkysnutý ho pridáme do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Náplň: Tvaroh vymiešame s cukrom a ríbezľami. Rebarboru očistíme, uvaríme v osladenej vode a osušíme.
- 3
Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme. Cesto vložíme do vymasteného plechu. Potrieme tvarohom, rozložíme naň uvarenú rebarboru a zasypeme nasekanými orechmi. Druhú časť cesta rozvaľkáme, nakrájame na 2 cm pásiky, rozložíme do mriežky. Koláč necháme 10 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu