Foto: marosko566
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
30 dkg |
|
30 dkg |
|
1/2 balíčka |
|
60 ml |
|
3 dcl |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
(môže byť aj červené) |
|
|
|
25 dkg |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si upečieme piškótové cesto nasledovne:
- 2
Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame všetky suroviny. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180°C približne 10 minút. Takýmto postupom upečieme všetky 3 cestá s tým rozdielom že do jedného (stredného) môžme pridať kúsok farbiva a tak vznikne ružové cesto.
- 3
Na prvú piškótu natrieme lekvár. Ak máte lekvár hustý mamina mi poradila fintu, že dáme lekvár s troškou vody do hrnca a na jemnom plameni necháme lekvár roztopiť na potrebnú hustotu.
- 4
Na natretú piškótu dáme ružovú piškótu ktorú polejeme sirupom. Ja som polieval opatrne polievkovou lyžicou. Trošku som cesto popichal nožom nech sirup lepšie vsiakne.
- 5
Poslednú piškótu treba prevrátiť hore nohami natrieť lekvárom a pekne položiť na ružovú piškótu. Alebo druhá variácia ktorú som zvolil ja. Keďže mám urobený redší lekvár tak mi nerobilo problém lekvár roztrieť na ružovú piškótu poliatu sirupom a jednoducho poslednú piškótu položiť navrch.
- 6
Dáme na chvílku do chladničky a už len polejeme cukrovou polevou. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aky si pouzil lekvar? Nie je v zozname uvedeny. :-)
Recept samozrejme ukladam do KK, paci sa mi. Treba v recepte oznacit, pokial je cesto a kedy zacina náplň. Niekto neskúsený si môže nyslieť, že voda ide do cesta.