Punčové rezy

marosko566 - fotkamarosko566, 29. júla 2014
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
30 dkg
30 dkg
1/2 balíčka
60 ml
3 dcl
4 PL
 (môže byť aj červené)
25 dkg
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si upečieme piškótové cesto nasledovne:

  2. 2

    Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame všetky suroviny. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180°C približne 10 minút. Takýmto postupom upečieme všetky 3 cestá s tým rozdielom že do jedného (stredného) môžme pridať kúsok farbiva a tak vznikne ružové cesto.

  3. 3

    Na prvú piškótu natrieme lekvár. Ak máte lekvár hustý mamina mi poradila fintu, že dáme lekvár s troškou vody do hrnca a na jemnom plameni necháme lekvár roztopiť na potrebnú hustotu.

    Punčové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Na natretú piškótu dáme ružovú piškótu ktorú polejeme sirupom. Ja som polieval opatrne polievkovou lyžicou. Trošku som cesto popichal nožom nech sirup lepšie vsiakne.

    Punčové rezy - obrázok 4
  5. 5

    Poslednú piškótu treba prevrátiť hore nohami natrieť lekvárom a pekne položiť na ružovú piškótu. Alebo druhá variácia ktorú som zvolil ja. Keďže mám urobený redší lekvár tak mi nerobilo problém lekvár roztrieť na ružovú piškótu poliatu sirupom a jednoducho poslednú piškótu položiť navrch.

  6. 6

    Dáme na chvílku do chladničky a už len polejeme cukrovou polevou. :)

    Punčové rezy - obrázok 6

Diskusia k receptu

marosko566
@kukulienka71 ano ked som odrezal tak po krajoch bol troška suchší čo ma aj mrzí ale bál som sa aby sa moc nerozmočil...... na buduce sa poučím a nebudem šetriť :)
megdesign
Mno yo... puncak je top. /a este likerove spice, parizske rozky mozem :D/ A ked je taky, ze to z neho priam vyteka.... mnam... :)
ochino
Krásny koláč- tieto mám najradšej, obdivujem že to urobil mladý muž, jedna známa ich niekedy robí na svadby apod, tak mi posiela odrezky-aj tie sú dobré -tak nech sa ti darí vo všetkom
marienka44
@Marosko566 , este sa chcem spýtat na pripravu sirupu. Na co je v rozpise 60 ml a 3 dcl vody? Asi na pripravu sirupu. Bolo by dobre, keby si to podrobne popísal. Dakujem. Punčáky bývajú "opité" napr. aj rumom.
Recept samozrejme ukladam do KK, paci sa mi. Treba v recepte oznacit, pokial je cesto a kedy zacina náplň. Niekto neskúsený si môže nyslieť, že voda ide do cesta.
zinnajdha
robievam podobne. Lekvár sa hodí malinový, alebo ríbezľový podľa možnosti bez kôstočiek. Sirup som použila doma robený malinový nevarený. Myslím, že ho možno nahradiť aj iným, len by mal byť červený, nie tmavý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia